RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Messi(a) şi restul lumii

/ 11 aprilie 2010

Are doar 22 de ani şi de la 1,67 metri priveşte lumea, care-i este la picioare, fără a da impresia că priveşte pe cineva de sus. Probabil asta i-ar fi cel mai greu. Nu este Messia, doar pentru că-i lipseşte un simplu „a”, însă este Messi, iar asta este suficient pentru a crea o nouă religie.

În  momentul în care Barcelona a ales să-i dea drumul lui Ronaldinho la AC Milan, mulţi au fost tentaţi să spună că va trece mult timp până când catalanii vor găsi un nou magician, un jucător capabil să deschidă orice joc, să învingă orice adversar, oricare i-ar fi numele, oriunde s-ar juca. Era, întradevăr, foarte greu ca cineva să-i ia locul în inimile fanilor celui care reuşise să facă suporterii madrileni de pe Santiago Bernabeu să se ridice şi să-l aplaude pe cel care, de unul singur, le jucase echipa favorită în picioare. Presa spaniolă spunea acum cinci ani despre Ronaldinhio că a fost atins cu o baghetă magică de Dumnezeu, iar brazilianul îi mulţumeşte după fiecare gol. Tot spaniolii spuneau atunci că imaginaţia nu are limite atunci când Ronaldinho se află la balon.

Dar Ronaldinho a plecat de la Barca şi brazilianul şi-a pierdut cu timpul din strălucirea de altă dată, asta în vreme ce pe Nou Camp răsărea o nouă stea. Messi a căpătat o strălucire din ce în ce mai mare, iar în acest moment pare a fi ajuns la punctul în care se poate urca pe soclul lăsat liber de decarul brazilian. Aprecierile adversarilor le-a primit deja. Îi mai trebuie doar reverenţele madrilenilor de pe Santiago Bernabeu, însă acestea ar putea veni chiar în acest weekend, când arena din capitala Spaniei va găzdui un nou El Clasico.

Dacă Messi va reuşi sau nu să-i hipnotizeze pe madrilenii de pe teren şi pe cei din tribune, rămâne de văzut. Poate nici nu are atât de mare importanţă. Cert este că orice antrenor, de la Cârţu la Pellegrini, ar dori măcar un pui de „Messi” în echipă.

Şi mai este un lucru la fel de cert. Fotbalul a fost inventat pentru jucători precum Messi. Iar dacă fotbalul este religia, atunci cu siguranţă Messi este Messia.

Material publicat în săptămânalul Polemika.

P.S.: Barca a mai stabilit un record în meciul care a avut loc pe Santiago Bernabeu. Catalanii au legat patru succese consecutive în El Clasico, iar Messi le-a deschis calea spre această nouă pagină de istorie.  Quod erat demonstrandum.

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.