RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Revenire fantastică pentru baschetbaliştii de la Energia

/ 20 februarie 2010

Pentru Energia nu exista decât o singură variantă pentru meciul cu Mureş Târgu mureş, doar victoria menţinând trupa lui Theo Evans în cursa tot mai grea pentru obţinerea unui loc în play-off. Succesul Energiei cu scorul de 79-74 ţine în viaţă echipa gorjeană înaintea ultimelor şapte etape ale sezonului regulat.

Meciul a început sub presiunea acestei situaţii căreia Energia trebuia să-i facă faţă, dar, sprijiniţi de public, baschetbaliştii echipei gorjene s-au detaşat uşor de adversar conducând cu 9-4 şi dând impresia că victoria va fi una facilă. N-au fost de acor oaspeţii şi nici arbitrii, aceştia din urmă reuşind să irite sala prin unele decizii date în favoarea Mureşului, care a câştigat primul sfert la o diferenţă de cinci puncte. Sfertul secund a fost unul care a dat impresia prăbuşirii echipei gorjene. În vreme ce oaspeţii se distrau marcând din orice poziţie, la Energia ghinionul se împletea cu greşelile copilăreşti şi pentru ca imaginea dezastrului să fie completă, Theo Evans şi Porter Troupe s-au contrat puternic cu câteva minute înainte de pauză.

Chiar dacă foarte puţini mai acordau şanse echipei gorjene, pauza a fost un sfetnic bun, Evans şi căpitanul său s-au calmat, iar Energia a arătat o cu totul altă faţă. Sfertul trei n-a adus decât o reducere minimă a avantajului luat de oaspeţi, însă ultimele zece minute au fost de-a dreptul fantastice pentru Energia. Energia a reuşit un parţial de 12-0 în debutul sfertului patru cu Lupusavei trimis în teren ca ultimă speranţă a Energiei. Acesta a început mitralierea oaspeţilor marcând de trei ori de la distanţă, din mâna acestuia venind şi egalarea la jumătatea sfertului patru. Oaspeţii s-au prăbuşit, tribuna a scandat cerând victoria, iar aceasta a venit, chiar dacă emoţiile s-au păstrat până la secundele de final.

Energia Rovinari – Mureş Târgu Mureş 79-74 (20-25, 11-22, 15-14, 33-13)
Sala Polivalentă Târgu Jiu, spectatori: 1.000

Energia: Tyner (8), Troupe (11), Lupusavei (9), Darby (21), Căpuşan (10), Apostol (5), Trim (15), Amarghioalei, Barber, D. Ilie, Alionescu, Stroescu. Antrenor: Theo Evans.

Mureş: Tomic (14), Pociukonis (11), Pora (7), Peciukas (11), Melnik (7), Vlaicu, Masiulis (16), Cooley (8), Pascu, Jakab. Antrenor: Audrius Prakuraitis

Arbitri: Marius Ciulin, Mircea Şerban şi Bogdan Podar.

www.sportingorj.ro

Comentează!

5 Comentarii până acum

  • fan_handbal_gorj spune:

    CE meci, ce atmosfera, ce arbitraj murdar, bine ca am castigat, toate au inceput sa mearga bine dupa ce a intrat Silviu LUPUSAVEI, el fiind cel care parca i-a impins de la spate. Felicitari baschetbalistilor de la Energia si succes in continuare! Publicul de nota 10+!

  • catalin spune:

    ARBITRAJUL A FOST O RUSINE. baietii au inceput bine dar au fost descumpaniti de de cei 3 „fluierasi”. trebuie sa intram in rand cu lumea civilizata si astefel de maniere tendentioase de a conduce un joc sa dispara. jos palaria ptr. aceasta revenire si ptr. publicul din polivalenta. MULTI ZIARISTI AU DEVENIT SUPORTERII…:D

  • Daniel spune:

    A fost cel mai frumos meci jucat de Energia acasa. Pacat ca sala din Tg Jiu nu este mai incapatoare, cu siguranta ar fi plina si daca ar avea 2000 de locuri . PUBLICUL A FOST ( SI ESTE ) EXCELENT .

    • laurentiu spune:

      Eu spun ca a fost cel mai prost meci jucat acasa de cind jucam in Divizia A ,depasit,poate, doar de cel cu Medias dar atunci doar din cauza lipsei de ambitie si dorinta de victorie.In meciul asta diferenta a fost facuta de public.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.