RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia s-a impus la Baia Mare graţie unei evoluţii bune a portarului Ciobanu

/ 20 februarie 2010

Handbaliştii lui Vasile Stângă şi-au îndeplinit obiectivul, acela de a câştiga la Baia Mare în faţa Minaurului menţinându-se în acest fel în cursa pentru un loc în cupele europene.

Partida a fost una echilibrată, în care doar de două ori gazdele au reuşit să se distanţeze la două goluri, câte o dată în fiecare repriză, însă Energia a dovedit mai multă stăpânire de sine pe final de joc reuşind să-şi treacă în cont al doilea succes din acest retur.

Pe fondul unui joc foarte slab în atac, se poate spune că meciul cu Minaur a fost câştigat mai ales în urma paradelor portarilor Energiei, în special cele ale lui Ciobanu. Portarul adus doar cu câteva zile înaintea returului de la Steaua a intrat ca rezervă, dar spre mijlocul primei reprize a intrat în teren şi a închis poarta echipei sale, până la final strângând nu mai puţin de 16 intervenţii salvatoare.

Finalul a fost, ca şi la partida de la Bacău, unul de infarct. Cu cinci minute înainte de final Stângă a solicitat time-out în momentul în care echipa sa era condusă cu 19-17. Sfaturile tehnicianului Energiei au fost bine înţelese, echipa gorjeană reuşind să egaleze, motiv pentru care şi Ion Crăciun a solicitat time-out pentru echipa sa. Acesta a încercat să surprindă prin jocul cu doi pivoţi, însă după ce a mai reuşit să conducă o dată, Energia a dat loviturile de graţie prin Giotoiu şi Apolzan, în ultimul minut de joc gazdele ratând şi o aruncare de la şapte metri prin experimentatul Bondar. Ciobanu şi-a făcut datoria până în ultima secundă, atunci când a parat o ultimă şi disperată aruncare a gazdelor, odată cu acea minge parată Energia şi-a mai trecut o victorie în cont şi aşteaptă cu mai multă linişte partidele dificile pe care le are de juct în următoarele două etape, în deplasare cu HCM Constanţa şi pe teren propriu cu Steaua.

Minaur Baia Mare – Energia Pandurii Târgu Jiu 20-21 (12-11)
Sala „Lascăr Pană”, spectori: 1.500

Minaur: Irimuş (17 intervenţii), Viman, Asoltanei (1), A. Popescu (3), Pop (3), Bondar (4), B. Mihai (3), Stamate (3), Sas (2), Varady (1), Musteaţă, M. Vasile. Antrenor: Ion Crăciun.

Energia: Dragomir (6 intrevenţii), Ciobanu (16 intervenţii), Florea (4), Giotoiu (3), Kukrika (3), Filip (1), Apolzan (4), Truică (3), Simovic (1), Kapular (1), Humberto (1), V. Popescu. Antrenor: Vasile Stângă.

Arbitri: Pavel/State (Buzău)

www.sportingorj.ro

Comentează!

1 Comentariu până acum

  • fan_handbal_gorj spune:

    bine ca i-am batut, sper sa isi revina si ceilalti handbalisti, nu doar portarii sa castige meciuri!!! Succes in continuare!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.