RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Fometescu răpune Energia: Dinamo – Energia 81-74 (26-15, 11-22, 20-9, 24-28)

/ 17 februarie 2010

Energia a făcut la Bucureşti al doilea pas greşit din acest retur de campionat, unul destul de important în economia obiectivului impus, acela de a prinde un loc în play-off. Dinamo s-a impus cu 81-74 în special graţie unui joc foarte bun făcut de Claudiu Fometescu, un jucător peste care timpul pare să nu lase urme.

Startul meciului a fost unul dezastruos pentru Energia, care s-a văzut condusă încă din primele minute de Dinamo, principala gură de foc a gazdelor fiind tocmai gorjeanul Claudiu Fometescu. Veteranul, pe care mulţi l-ar dori măcar pe final de carieră jucând şi pentru Energia în Divizia A, a înscris 10 puncte în primul sfert, unul câştigat de echipa sa cu 26-15, Fometescu fiind secondat cu 8 puncte marcate de Mocanu, un alt jucător dorit la Târgu Jiu de antrenorul Theo Evans.

Echipa gorjeană a început mai bine sfertul secund şi după ce un alt veteran dinamovist, Markovic, a adunat trei greşeli personale foarte repede, a pornit curssa de urmărire a gazdelor. Energia a reuşit chiar să treacă în avantaj pe tabelă cu un minut înaintea pauzei, scor 34-37, însă la cabine s-a intrat cu un scor egal, 37-37, graţie unui 3 points play reuşit de Sokolov.

Intrarea în sfertul trei s-a făcut sub semnul reuşitelor de trei puncte, din păcate doar în dreptul gazdelor. Fometescu şi Popa, ultimul cu două astfel de reuşite, aducând din nou pe Dinamo într-un avantaj destul de mare, scor 48-41. Pe fondul unor ratări la ambele panouri, Dinamo a reuşit totuşi să-şi mărească avantajul, ajungând să terminbe primele 30 de minute de joc la un ecart de 11 puncte faţă de Energia, scor 57-46.

Dinamoviştii şi-au arătat precizia la aruncările de la distanţă şi în al patrulea sfert, Trim încercând de unul singur să facă faţă tirului lansat de Popa, Markovic şi Fometescu, gazdele ajungând ca la jumătatea acestui sfert să conducă cu 14 puncte, scor 68-54. Energia a mai încercat o revenire în forţă sub comanda lui Troupe, cu 46 de secunde înainte de final echipa gorjeană ajungând la doar patru puncte în spatele dinamoviştilor, scor 74-70. A fost însă momentul cel mai nepotrivit pentru un fault antisportiv, Lupusavei reuşind totuşi faultul care a scos practic Energia din cursa de egalare.

Ultimele secunde au fost jucate la linia de fault, însă în ciuda ultimelor două libere ratate de Sokolov, Dinamo s-a impus clar, scor 81-74, la o diferenţă mai mare decât cea la care a pierdut la Târgu Jiu, fapt care ar duce la finalul campionatului, la egalitate de puncte între cele două formaţii, la o clasare superioară a echipei bucureştene.

www.sportingorj.ro

Comentează!

1 Comentariu până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.