RSS post comments feeds rss email feeds twitter

INTERVIU / Andrei Căpuşan: „Mi-am dat seama că aici se vrea performanţă”

/ 8 ianuarie 2010

Revenirele lui Darby şi Trim la Energia sunt foarte importante în opinia antrenorului Theo Evans, dar cel puţin la fel de importantă este achiziţionarea lui Andrei Căpuşan, un jucător de lot naţional care va avea un rol foarte important în noua echipă.
Cristi Constantinescu

Reporter: Ai jucat trei sezoane pentru CS Otopeni, ce te-a făcut să pleci de acolo?
Andrei Căpuşan: Au fost mai multe probleme care m-au determinat să plec de la Otopeni. Una dintre ele a fost cea a banilor. A doua a fost aceea că în ultima vreme nu prea m-am mai simţit dorit acolo. Am zis că este timpul pentru o schimbare, cluburile au ajuns la o înţelegere şi am ajuns aici, la Energia.

Rep.: De ce ai ales Energia, doar banii au fost la mijloc?
A.C.: În ziua de astăzi banii sunt un factor important atunci când te gândeşti să semnezi sau nu un contract, dar nu numai banii m-au făcut să semnez cu Energia. Ştiam că aici este un colectiv extraordinar. Toţi băieţii de aici sunt de caracter şi ne înţelegem foarte bine. În plus mi-am dat seama că aici se vrea performanţă. Se vrea un lucru foarte bun, ajungerea în play-off, iar eu zic că avem şanse foarte mari cu echipa pe care o avem acum.

Rep.: Ai jucat baschet ani buni pentru echipele unor Colegii din State, iar acum vei avea la Energia un atrenor american. Este acesta un avantaj pentru tine?
A.C.: Îmi este mult mai uşor să lucrez cu un antrenor american după ce am jucat şase ani în America şi în acest moment, cel puţin bariera limbii nu există pentru mine. Mă descurc foarte bine şi cu terminologia şi din acest punct de vedere este foarte bine, nu avem probleme de comunicare. Mai mult decât atât, Energia are un stil de joc asemănător cu cel pe care l-am practicat în America. Îmi este mai uşor şi mă pot adapta la ceea ce se joacă aici.

Rep.: Ce poţi spune despre noii tăi colegi?
A.C.: Sunt nişte colegi extraordinari, mă înţeleg foarte bine cu ei.

Rep.: Care sunt obiectivele tale la noua echipă?
A.C.: Primul obiectiv este calificarea în play-off, iar apoi mai sus. Cu noroc, cu valoarea noastră eu zic că se poate şi mai sus.

Rep.: Pe ce perioadă ai semnat cu Energia?
A.C.: Am semnat pe un an şi jumătate, acest retur şi campionatul viitor.

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.