RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie magnifică a Pandurilor!

/ 26 noiembrie 2011

După două meciuri bune și două înfrângeri, cu Oțelul și la Vaslui, Grigoraș voia victoria în meciul cu Rapidul chiar dacă avea găuri importante lăsate în echipă de absențele lui Pintilii sau Stromajer pe lângă mai vechile accidentări ale lui Băcilă și Pleașcă. Cu toate acestea, Grigoraș a reușit să așeze perfect puzzle-ul pe care-l avea la dispoziție, iar ceea ce i-a ieșit a fost operă de artă, Pandurii surclasând net Rapidul.

Tehnicianul Pandurilor l-a redistribuit pe Cardoso în rolul de aripă stânga, lui Vranjes i l-a predat pe cel lăsat liber de Pintilii, Batin l-a lăsat pe bancă pe Lemnaru, iar Maxim a luat în primire banda dreaptă schimbând total atacul gorjenilor.

Pancu a fost cel care a încercat primul poarta lui Mingote, în minutul 4, dar șutul acestuia a fost slab, un minut mai târziu Cardoso a centrat în fața porții, Batin a trecut pe lângă minge, iar șutul din unghi al lui Maxim a fost reținut de Coman. Semnalul de alarmă tras de Pandurii a fost urmat de lovitura de grație, Batin a obținut penalti după un duel în careu cu Marcos Antonio, iar Vranjes n-a greșit de la punctul cu var. Era minutul 15 și Pandurii simțea deja gustul victoriei ce avea să vină. În minutul 23 Rusu a avut o incursiune fantastică pe banda dreaptă, a ajuns până la linia de fund, a pătruns în careu și, din unghi, a șutat puternic, dar Coman a reușit să respingă. Batin a fost aproape de a dubla avantajul gorjenilor în minutul 27, după centrarea lui Vlad, dar reluarea sa cu capul, din plonjon, a trecut milimetric pe lângă bara porții rapidiste. A fost doar o amânare, în minutul 34 Nistor l-a deschis perfect pe Vlad pe partea stângă, acesta a pătruns cu curaj în careul Rapidului, a șutat la colțul lung, Coman a respins, dar Batin a dus scorul la 2-0 din interiorul careului mic. Rapidul a fost KO după acest al doilea gol marcat de Pandurii, până la pauză reușind doar o palidă replică prin șutul lui Surdu din minutul 39, când mingea a trecut însă pe lângă poarta lui Mingote.

La pauză, pe Municipal s-a așezat ceața și aceasta a cuprins și jocul Rapidului. Giuleștenii erau nevoiți să atace în speranța unui gol care să-i reintroducă în joc, însă acțiunile n-au avut deloc claritate, Marcos Antonio fiind, în minutul 51, cel mai aproape de gol, după un corner al echipei sale, dar șutul său din interiorul careului a fost blocat la sacrificiu de fundașii Pandurilor. Fără soluții pentru jocul echipei sale, Răzvan Lucescu a cedat nervos după ce Herea a părăsit terenul de joc accidentat, iar Cristi Balaj l-a trimis în tribună și pe tehnicianul giuleștenilor. Pandurii a simțit că este momentul să spulbere orice urmă de îndoială în ceea ce privește numele învingătoarei și, în minutul 65, centrarea lui Maxim a fost fructificată de Batin, care a dus scorul la 3-0. Până la final nimic nu s-a mai schimbat pe tabelă, asta deși Deac a încercat poarta Pandurilor de la distanță, iar Cardoso a făcut spectacol la marginea careului rapidist pivotând și pătrunzând apoi în suprafața de pedeapsă, însă șutul brazilianului a fost slab și scorul a rămas nemodificat.

Început cu un banner afișat de galeria „Durii” pe care scria „Respect Grig, nu pleca!”, meciul s-a încheiat cu ovații la scenă deschisă adresate antrenorului Pandurilor, dar și a jucătorilor echipei gorjene.

Pandurii Târgu Jiu – Rapid București 3-0 (2-0)

Stadion „Municipal” Târgu Jiu, spectatori: 5.500

Au marcat: Vranjes (min. 15 din penalti), Batin (min. 34 și 65)

Pandurii: Mingote – Rusu, Viera, Chiricheș, Vlad – Voiculeț, Vranjes, Nistor – Maxim (min. 86 Avramescu), Batin (min. 79 Lemnaru), Cardoso (min. 86 C. Cristea). Antrenor: Petre Grigoraș.

Rapid: Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Oros, Ezequias – Texeira (min. 50 Alexa), N. Grigore, Herea (min. 58 Cassio) – Deac, Pancu, Surdu (min. 61 Roman). Antrenor: Răzvan Lucescu.

Cartonașe galbene: Chiricheș (min. 20), Maxim (min. 85) / Rui Duarte (min. 19), Deac (min. 19), Pancu (min. 37).

Arbitri: Cristian Balaj – Zoltan Szekely, Adrian Vidan.

 www.sportingorj.ro

Comentează!

3 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.