RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Meci crucial cu BCT. Fanii, așteptați la sală!

/ 8 martie 2016
Energia Târgu Jiu continuă lupta pentru supraviețuirea financiară, dar și sportivă.

11-qpr1

Suferind al treilea eșec din tot atâtea jocuri în cea de-a doua parte a sezonului regulat, Energia, sau cea a mai rămas din ea, revine acasă, unde speră că, alături de inimoșii suporteri gorjeni, va smulge cel puțin o victorie până la final pentru ca obiectivul impus în ultimele săptămâni, evitarea retrogradării, să nu fie chiar atât de greu de realizat.

Trupa lui Diamantakos și Alionescu a luptat, din nou, admirabil la Mediaș, împotriva unei echipe pe care nu a reușit s-o bată nici măcar atunci când lotul era complet și gorjenii aveau numele trecut pe lista candidatelor la titlu. Energia a înregistrat și a treia înfrângere în această ediție în fața Gazului Metan, după ce finalul a fost unul care le-a dat speranțe oltenilor. Oboseala și greșelile personale s-au resfrâns, în cele din urmă, asupra rotație de șase jucători, ratându-se șansa unui succes de „aur” în lupta din subsolul clasamentului.

Astăzi, la Târgu Jiu va juca BC Timișoara, iar Horne&Co. pornesc cu același gând ca la celelalte partide ale fazei a 2-a a sezonului regulat din Liga Națională: un joc cât mai bun posibil în ciuda condițiilor financiare și sportive și, de ce nu, o victorie care ar însemna atât de mult pentru întreg baschetul gorjean. Pentru ca Energia să-și asigure locul pe prima scenă a baschetului românesc și la anul, cel puțin un succes din meciurile care au mai rămas de disputat este absolut necesar. Cum Dinamo, Pitești și Galați vor fi greu de învins, singurele formații cu care fosta câștigătoare a Cupei României poate emite pretenții sunt BCT și Gaz Metan Mediaș. Astfel, confruntarea de la ora 17:00 devine crucială pentru Energia Târgu Jiu, dar misiunea va fi, de asemenea, una pe măsura mizei existente pentru ambele combatante. Nu trebuie uitat nici faptul că Energia, cu toate piesele de bază pe teren, s-a chinuit cu BC Timișoara nu mai departe de luna trecută, iar, de aceea, bănățenii vor fi o nucă tare în cazul în care băieții lui Diamantakos și Alionescu vor reuși s-o spargă. Este clar că, în acest moment, timișorenii sunt superiori prin prisma rotației, forței individuale și colective, dar și rezultatelor favorabile din ultima perioadă.

Fanii, mai mult ca niciodată, sunt așteptați la sală alături de favoriți, pentru ca împreună să scoată un nume, un brand din situația dramatică care s-a abătut peste echipa cu cele mai mari performanțe europene din baschetul românesc în ultimii ani și printre cele mai importante din întreaga istorie baschetbalistică a țării noastre.

www.sportingorj.ro
Comentează!

5 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.