RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a plecat azi-noapte în Ucraina. Eziukwu și Guțoaia n-au vrut să meargă!

/ 23 februarie 2016
Deși e în moarte clinică, Energia nu putea să nu facă deplasarea la Yuzhny, pentru meciul 2 al seriei cu Khimik, din optimile FIBA EuropeCup.

IMG_1220-qpr

Dacă în Liga Națională se mai gâsesc soluții pentru a scapă de câte un forfait, în competițiile europene, mai ales în faza optimilor acolo unde a ajuns Energia, nu e loc de tocmeală. Înaintea meciului 2 al seriei cu Khimik Yuzhny, gorjenii aveau doar două variante: fie plecau cu toți jucătorii sau măcar cu o parte dintre aceștia în Ucraina pentru a-și apară onorabil șansele și pentru a-și respeca blazonul, fie erau condamnați la rușine, care ar fi atras, pe lângă inevitabilul 20-0, și o amendă în cuantum de 50.000 de euro venită de la FIBA. În acea situație, conducerea chiar că ar fi putut să pună lacătul pe ușile clubului și ale sălii. Practic, o neprezentare într-o astfel de întrecere ar fi însemnat sfărșitul pentru echipa de baschet, cu atât mai mult cu cât orice formație care se prezintă la startul unei competiții europene este nevoită să garanteze că are potența financiară pentru a onora participarea, indiferent de fazele în care ar ajunge.

Astfel, unii jucători au înțeles gravitatea situației și s-au lăsat convinși să iasă, doar pentru meciul de mâine, din greva pe care au început-o vineri, la nici 48 de ore după victoria cu ucrainienii din primul joc al seriei. Singurii care n-au vrut să plece azi-noapte cu restul delegației Energiei spre Yuzhny au fost Adrian Guțoaia și Callistus Eziukwu, care se pare că își vor încheia conturile cu oltenii. Românul, și așa, pare că nu va sta prea mult fără echipă, iar pivotul nigeriano-american voia de mai mult timp să plece, la Târgu Jiu fiind oricum campion în contracte, având un salariu de 9.000 de euro pe lună.

O bilă albă pentru tot efortul pe care îl face la Energia merită tehnicianul Hristu Șapera. Venit cu inima deschisă în Gorj, cunoscând foarte bine problemele pe care le avea medaliata cu bronz în EuroChallange, antrenorul român a dovedit, fără vreo urmă de îndoială, că este un om de caracter și încearcă să fie până la capăt lângă o echipă care a fost făcută, oricum, de alții înaintea lui. Șapera ar fi, în orice caz, ultimul responsabil pentru această perioadă neagră a câștigătoarei Cupei României din 2014.

Ieri, Troupe&Co. au făcut două antrenamente pentru a pregăti măcar puțin confruntarea de la Yuzhny, după care aceștia își vor relua greva chiar dacă sâmbătă Energia are meci acasă cu Galați.

Khimik-Energia e programat pentru mâine la ora 18:00.

foto: www.csenergia.ro

www.sportingorj.ro
Comentează!

2 Comentarii până acum

  • relu spune:

    Gutoaia a fost cel mai nereusit transfer facut de Energia in ultimii ani,o adevarata gaura neagra in bugetul clubului,un jucator care,dupa parerea mea,nu ar fi meritat nici macar un sfert din contractul consistent pe care il are.Este extrem de tardiva plecarea lui de la Energia,acum cand situatia este cum este.Probabil, nu ar trebui niciodata aruncati bani pe jucatori asemenea lui,limitati,dar cu contracte mari…

  • mihai spune:

    Lui sapera nu-i mai trebuie hartie igienica la cat il lingeti si il ridicati in slavi, nu merita, nu are caracter si are valoare scazuta din punct de vedere baschetbalistic. Cum a fost jucator asa este si antrenor, de divizia b. Disciplina lui peste prajit, unde a jucat si a vazut el ce inseamna disciplina? O sa-mi dati dreptate, asta vara am spus ca nu aveti nici o sansa sa fiti in primele 6 si sunt sanse scazute la play off fara darby. Marii vostri conducatori nu inteleg ca dreptul de a evolua in cupele europene ti-l da o clasare buna in campionatul intern.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.