RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia e obligată să câștige în Franța!

/ 26 ianuarie 2016
Meciul de săptămâna trecută de la Pitești, cu Cibona, a dat calculele gorjenilor peste cap. Succesul Energiei contra croaților la 4 puncte nu pare să îi fi ajutat așa de mult pe cât și-ar fi dorit, iar mâine sunt obligați să câștige pe terenul francezilor de la Le Havre.

IMG_9831-qpr

Pierzând în Croația la 5 puncte, Energia trebuia să bată pe Cibona în partida de la Pitești la cel puțin aceeași diferență pentru a o ajuta cu adevărat în lupta calificării mai departe. Cum băieții lui Șapera au încasat o aruncare de la mare distanță pe mâna americanului Florence aproape de sfârșitul meciului de la mijlocul săptămânii trecute, iar arbitrii au fluierat pași la reușita lui Mack din chiar ultima secundă, cele 4 puncte cu care și-a adjudecat încleștarea din Trivale o lasă pe Energia în spatele echipei din Zagreb în caz de egalitate.

Ei bine, gorjenii sunt absolut obligați să învingă mâine în Franța pentru a-și apropia trecerea în faza următoare a FIBA EuropeCup, întrucât Cibona va evolua tot mâine pe teren propriu în compania lituanienilor de la Pieno. Dacă Energia se încurcă în Hexagon și trupa lui Mulaomerovic va ieși victorioasă din disputa cu reprezentata Lituaniei, oltenii își pot lua gândul de la calificarea în Top 16. Reprezentanții noștri ar mai avea o mică șansă și dacă pierd confruntarea cu francezii, dar atunci Cibona Zagreb ar trebui să sufere două eșecuri din tot atâtea partide, ceea ce este cam greu de crezut că se va întâmpla.

Calculele sunt mai simple în cazul în care oltenii se vor întoarce cu victorie de la Le Havre. Suspansul s-ar păstra până în ultima etapă a grupei S, fiind necesar ca Energia să bată și formația Pieno Zvaigzdes, miercurea viitoare la Pitești, iar Cibona să piardă unul din cele două jocuri pe care le mai are de disputat.

Porter Troupe este în continuare indisponibil și nu-și va putea ajuta colegii nici în deplasarea din Franța. Ruptura musculară s-a diminuat de la 2 la 1.5 centimetri, dar chiar și așa Hristu Șapera nu vrea să-l forțeze pe american, în ciuda dorinței căpitanului de a fi lângă Mack&Co. pe parchet.

STB Le Havre conduce grupa în care se află Energia, având 3 victorii și doar un eșec și fiind în mari proporții calificată. În tur, românii au întors soarta meciului miraculos și i-au bătut pe francezi cu 78-68.

Disputa din Hexagon e programată mâine, ora 20:00 (ora Franței) și 21:00 (ora României), ea putând fi urmărită pe canalul de Youtube al Federației Internaționale de Baschet (FIBA).

www.sportingorj.ro
Comentează!

4 Comentarii până acum

 • Klauss spune:

  daca o sa castigam urmatoarele 2 meciuri(putin probabil) atunci nu ne mai intereseaza ce face Cibona :
  – daca bate si Cibona de 2 ori, ne calificam impreuna(Le Havre ramane la 3 victorii)(de pe locul 2)
  – daca o sa-i bata Le Havre, ne calificam de pe locul 1 cu Le Havre…

  • Ionut spune:

   Eu tot nu inteleg cum de Cibona e in fata noastra in caz de egalitate fiindca noi i-am invins la 4 pct iar la ei a fost egal in timpul regulamentar…ar trebui trimisa o scrisoare/memoriu catre FIBA de catre cei din conducerea clubului nostru…

 • Ionut spune:

  Chiar nimanui nu i se mai pare incorecta treaba asta?

  • Klauss spune:

   astea’s regulile la baschet, dupa ele jucam si noi si toti ceilalti, au avut calificarea in mana la Pitesti, insa in buna traditie a lucrurilor in tara asta i-au dat cu piciorul, acum trebuie sa lupte sa mai scoata o minune din palarie d-nul Mack… 😀
   P.S. daca era invers (noi sa fi castigat in overtime si Cibona sa fii batut in timpul regulamentar) nu cred ca mai erai suparat… 😀

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.