RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Fantastică revenire! Energia câștigă meciul cu Le Havre de la -22!

/ 6 ianuarie 2016
Primul meci de pe teren propriu din faza a doua a FIBA Europe Cup a fost disputat de Energia la Pitești, contra francezilor de la Le Havre și a oferit celor care au urmărit partida un comeback extraordinar al gorjenilor pentru o victorie aproape ireală după cum începuse jocul.

60Fără Constantinides pe bancă pentru prima dată într-un meci european, Energia a început meciul fără vlagă, ca o echipă nemotivată și cu mare neșansă la orice fel de aruncări. Distanță, semi-distanță sau de sub panou, nu a existat nicio diferență, mingea a refuzat să intre prin inel, iar după primul sfert gorjenii care au făcut deplasarea începeau să regrete drumul făcut, iar cei din fața televizorului căutau deja telecomanda. Francezilor le-a intrat fiecare aruncare în primul sfert și meciul părea că se îndreaptă spre un dezastru pentru Energia, condusă cu 9-26 după doar 10 minute de joc.

Primele minute ale sfertului secund au continuat coșmarul gorjenilor, Le Havre a ajuns la un avantaj de 22 de puncte, scor 11-33 după 13 minute și jumătate! A fost momentul în care Energia a început să joace, aruncările francezilor au început să mai rateze ținta, iar echipa gorjeană a prins curaj. Oaspeții s-au clătinat și au arătat primele slăbiciuni în finalul sfertului secund, când au fost extrem de iritați și au fost sancționați cu un fault tehnic, iar în ultimul minut al primei reprize după 12 ratări din tot atâtea încercări din spatele semicercului, Energiei i-au intrat și primele „trițe”. Guțoaia și Diggs au marcat punctele cu care gazdele au intrat la pauză doar cu un deficit de 12 puncte după ce acesta fusese mult mai mare la un moment dat. La 26-38 Energia avea dreptul să spere!

Energia și-a condus fanii din iad în rai în repriza a doua, o repriză în care a făcut ca echipa franceză să devină un simplu sparring-partner. Pas cu pas, beneficiind de o creșetere semnificativă în jocul lui Eziukwu, pivotul gorjenilor începând să-l domine sub panou pe Jean Baptiste, Energia a ajuns în sfertul al treilea la doar patru puncte în spatele adversarei, scor 47-51, moment în care a avut și mingea, o nouă reușită a gazdelor putând despărți echipele doar printr-o singură poesesie. Guțoaia a ratat însă aruncarea, oaspeții au profitat, Vassallo a înscris de la mare distanță, iar înaintea ultimelor 10 minute francezii aveau încă un avantaj de 7 puncte, scor 47-54.

Un fantastic run de 11-0 în debutul sfertului decisiv a ucis echipa vizitatoare. Mack s-a dovedit de neoprit, Diggs și Troupe au găsit și ei mai ușor calea spre inel, iar Energia a impresionat pe final. Cu 31-14 în sfertul patru, Energia și-a asigurat un succes la o diferență relativ mare, de zece puncte, scor 78-68, această diferență putând fi decisivă în lupta pentru calificarea în optimile de finală ale Europe Cup, în acest moment lupta pentru locul 2 părând a se da între cele două echipe ce s-au confruntat la Pitești, Energia având însă șanse reale și la primul loc dacă ținem cont că meciul de la Zagreb a fost pierdut în overtime.

Energia Târgu Jiu – STB Le Havre 78-68 (9-26, 17-12, 21-16, 31-14)
Sala „Trivale”, Pitești, spectatori: 1.000

Energia: Troupe (17), Sanda, Eziukwu (10), Andrei, Șanta, Mack (19), Radosavljevic (5), Horne, Aktaș, Guțoaia (12), Diggs (15). Antrenori: Iannis Diamantakos și Claudiu Alionescu.

Le Havre: Deane (4), Dugat (14), Vassallo (30), Edi (2), Jean Baptiste (10), Mutuale, Denis, Labela, Hill (8), Barry. Antrenor: Thomas Drouot.

www.sportingorj.ro

 

 

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • monel spune:

    Am fost la Pitești și nu am regretat nici o clipă deplasarea! Dacă ții la această echipă , ești alături de ea și la bine și la rău!

  • energifan spune:

    Felicitari baieti!Ati fost FANTASTICI (jucatori & antrenori)! Meritul a fost DOAR al vostru, chiar daca prin preajma tot roia un bondar plesuv (meteahna unora:la placinte inainte,la razboi inapoi).Felicitari tuturor prezenti pe teren (+banca)!

  • marian spune:

    Daca regreti ca faci un drum pana la Pitesti sau cauti telecomanda sa schimbi canalul cand echipa joaca prost inseamna ca nu est suporter si nu are rost sa pleci de-acasa!Probabil asta este doar intuitia autorului articolului,nu cred ca poate ghici gandul omului.Hai ENERGIA la bine si la greu!!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.