RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, calificată pentru a doua oară consecutiv în faza a doua în cupele europene

/ 25 noiembrie 2015
Energia a reușit să se impună și pe teren propriu în fața ciprioților de la AEK Larnaca, scor 87-82, victorie care a trimis deja echipa gorjeană în Grupa S a Rundei ultimelor 32 din FIBA Europe Cup.

horne aekMeciul a început, ca multe altele, cu o reușită de trei puncte a lui Troupe, însă oaspeții aveau să fie cei care au fost la timonă în primul sfert. De la 3-0 s-a ajuns repede la 11-17, iar după zece minute de joc ciprioții aveau avantajul unei posesii, scor 17-20. Sfertul secund a fost unul de excepție pentru echipa antrenată de Constantinides. De la 19-23, grație a trei coșuri de trei puncte consecutive marcate de Energia, două de către Mack și unul al lui Horne, scorul a devenit 28-23 pentru gazde. Recitalul coșurilor de trei puncte a continuat cu câte o reușită și pentru Diggs și Aktaș, iar diferența a crescut constant, ajungându-se la un ecart de 13 puncte între cele două echipe.

În sfertul al doilea, Energia a reușit cinci coșuri de la distanță, a marcat 29 de puncte, a primit doar 13 și prin această evoluție avea să-și asigure victoria și calificarea între cele mai bune 32 de echipe ale competiției.

Și în sfertul al treilea aruncările de trei puncte au intrat Energiei, echipa gorjeană având patru astfel de reușite, însă apărarea a lăsat de dorit și s-au încasat 24 de puncte. A contat foarte mult și faptul că Eziukwu a comis a patra greșeală personală la doar două minute după pauza mare și a fost schimbat cu Șanta, dar și acesta a mai stat pe teren doar patru minute până a ajuns la același număr de greșeli personale. Constantinides a fost nevoit să apeleze la Mihuți, un jucător foarte combativ, care a punctat în ofensivă, dar în devensivă nu avea cum să facă față colosului Brezec. Diferența a scăzut, în ultimele zece minute s-a intrat cu doar șapte puncte avans, 64-57, și meciul se juca.

AEK a apelat în sfertul decisiv la un pressing agresiv, Energia a fost de multe ori în dificultate nereușind să construiască și a pierdut multe mingi. Ciprioții au profitat și, după un run de 8-0, AEK Larnaca s-a apropiat la doar o posesie de gazde, scor 73-70. Energia a replicat, Mack a pus patru puncte pentru echipa sa pe tabelă, iar Aktaș a contribuit cu două libere și scorul era din nou unul liniștitor, 79-70. Diferența s-a păstrat până în ultimul minut, când la 85-76 pentru Energia, oaspeții au dinamitat jocul cu două reușite consecutive de trei puncte în mai puțin de 20 de secunde. La 85-82 și 46 de secunde rămase de jucat, Constantinides a cerut timeout pentru a-și trezi elevii la realitate. Tonul nu a fost deloc jos, dar a avut efectul scontat. Radosavljevic a înscris pentru 87-82 și apoi echipa s-a apărat bine după timeout-ul solicitat de oaspeți, Energia recuperând direct din repunere. Troupe a beneficiat de două aruncări libere, le-a ratat pe ambele, dar Energia a reușit și în aceste condiții să-și păstreze avantajul luat și să câștige meciul, victorie care a fost echivalentă cu calificarea de pe primul loc al Grupei K, indiferent de rezultatele ultimelor partide.

Energia Târgu Jiu – AEK Larnaca 87-82 (17-20, 29-13, 18-24, 23-25)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 950

Energia: Troupe (8), Eziukwu (10), Andrei, Șanta (4), Mihuți (4), Mack (14), Radosavljevic (11), Horne 5), Aktaș (9), Guțoaia (8), Diggs (14), Sanda. Antrenor: Antonis Constantinides.

AEK: Palalas, Leontiou, Vaughn (9), Brezec (17), Kilaras, Petrovic (7), McFadden (29), Roundy, Trisokkas, Gilling (7), Panteli (13). Antrenor: Linos Gavriel.

Arbitri: Tomislav Hordov (CRO), Aleksander Pavlov (MKD), Sergii Tyslenko (UKR).

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

4 Comentarii până acum

 • realgorj spune:

  Bravo baietii ! Meritati din plin respectul nostru!

 • realgorj spune:

  Domnul Constantinescu, faceti ceva la site-ul asta…da-o dracului de treaba…de azi dimineata am transmis felicitari baietilor, si n-a aparut nimic…sau apar doar ,,veninosii”??

 • marian spune:

  Felicitari pentru reusita,ENERGIA!!Haideti sa ne revenim si in Campionat si totul va fi perfect!!Bravo baieti,bravo capitane Porter Troupe pentru daruire!!

 • energeticianul spune:

  mai usor cu felictarile cu nu au baietii timp la site sa le proceseze pe toate…..sau poate se asteapta meciul de sambata!!!??? ce va facei daca cumva resusec sa castige? sa nu spargeti cumva laptpuri sau telivizoare….de bucurie bineinteles..in rest sa auzim numai de bine .haide ENERGIA

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.