RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Târgu Jiul are trei turnee Futures de tenis feminin

/ 17 iulie 2015
Asociația Sportivă Tenis Club Elite, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, organizează, în perioada 20 iulie – 9 august 2015, 3 turnee internaționale de tenis de câmp – FRT Women’s Circuit. Competițiile fac parte din cele 12 turnee Futures ce compun Circuitul Internațional al României – FRT Pro Circuit – sub egida Federației Internaționale de Tenis (ITF) și a Federației Române de Tenis (FRT).

ITF Women’s Circuit constă în peste 500 de turnee organizate în 65 de țări, printre care și România, având șase nivele de premiere, de la 10.000 la 100.000 de dolari. La aceste turnee participă jucătoare profesioniste, care primesc din partea ITF și WTA puncte recunoscute în clasamentele internaționale. Competițiile organizate la Târgu Jiu sunt dotate cu premii în valoare totală de 30.000 de dolari, fiecare câștigătoare a trofeului primind și 12 puncte WTA.

Municipiul Târgu Jiu devine, în anul 2015, unul dintre orașele care pot găzdui turnee din cadrul FRT Pro Circuit, alături de București, Sibiu, Iași, Arad și Galați. Competițiile se desfășoară pe terenuri outdoor, cu zgură, în cadrul Bazei Sportive Elite Club din Târgu Jiu, Calea Severinului, nr.1A, fiind primele de această anvergură organizate în orașul nostru.

Asociația Sportivă Tenis Club Elite dispune de următoarele facilități: 5 terenuri de zgură outdoor, 1 teren minitenis, 2 terenuri hard indoor, sală fitness, piscină, saună și jacuzzi – acoperite, cazare și restaurant cu terasă.

Scopul principal al clubului sportiv este susținerea tenisului de câmp, ca disciplina sportivă cu tradiție în județul Gorj, cu performanțe la nivel național și internațional.

Meciurile vor fi arbitrate de 6 arbitri FRT, coordonați de arbitrul principal Andrei Bardan, arbitru cu badge internațional.

Pentru primul turneu al FRT Women’s Circuit 2015, tabloul principal cuprinde 32 de jucătoare, dintre care 8 vin din calificări. În tabloul de calificări sunt înscrise 64 de jucătoare.

Sportivele înscrise în primul turneu al acestui circuit sunt din Franța, Italia, Germania, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Elveția, SUA, Argentina, Spania, România, deasemenea sunt înscrise și 5 sportive din Târgu Jiu.

Tablourile complete ale turneului le găsiți pe site-ul Federației Internațioanale de Tenis, http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women’s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100034953

Programul turneului este următorul:

  • Meciurile pentru calificări vor începe sâmbătă, 18 iulie, și duminică, 19 iulie, la ora 9.
  • Meciurile din tabloul principal vor începe luni, la ora 9, atât proba de simplu cât și proba de dublu.
  • Finala de simplu se va juca sâmbătă, 25 iulie, iar cea de dublu vineri, 24 iulie.

Toate meciurile se vor juca pe terenurile bazei sportive a Asociației Tenis Club Elite din Tg.Jiu, Calea Severinului, nr. 1A.

www.sportingorj.ro
Comentează!

2 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.