RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Sportul de sală va rămâne la Târgu Jiu!

/ 16 iulie 2015
În condițiile în care Sala Sporturilor va fi cuprinsă în această toamnă în proiectul de modernizare al Complexului Municipal Târgu Jiu, președintele CS Energia, Alin Bădescu, a reușit să țină echipele de baschet și handbal în oraș, după ce s-a recurs la ideea omologării Sălii de Sport a Școlii Generale nr. 5

img_8928-qpr-608x280

Deși soarta sportului în orașul Târgu Jiu părea pecetluită pentru circa doi ani de procesul de modernizare în care va trebui să intre Stadionul Municipal și Sala Sporturilor, echipele de baschet și handbal vor rămâne ale județului Gorj. Dacă, în cazul echipei de fotbal nu s-a găsit altă variantă decât mutarea la Severin, președintele CS Energia, Alin Bădescu, a avut câștig de cauză în ideea sa de a pregăti, cei drept, o sală mai mică pentru jocurile din sezonul viitor, cea a Școlii Generale nr. 5, asta și cu minimul sacrificiu care va fi făcut de cele două formații, acela de a se muta și ele pe o perioadă limitată la Severin:  “Am avut o discuție cu domnul primar și avem, cel puțin la nivel declarativ, tot sprijinul. Ne-am întâlnit ieri (n.red. – marți) la sală, a fost prezent și proiectantul șef, Raul Chiriac, și suntem asigurați de tot sprijinul. Să vedem cum vor evolua lucrurile. Urmează să încheie contractul, va fi un termen de două luni pentru proiectare și sunt convins că o să mă bucur de tot sprijinul lor și mai departe vedem ce se întâmplă… Încercăm să dislocăm echipele cât mai puțin la Severin și să jucăm cât mai mult, aici, la Târgu-Jiu, așa cum e și firesc să fie!”, a ținut să precizeze Alin Bădescu.

Important este că sportul de sală, unul care nu a fost lipsit de performanță, va rămâne al gorjenilor. Mutând parchetul din Sala Polivalentă la Sala de Sport a Școlii Generale nr. 5, Târgu-Jiul va fi cel care va câștiga. Nu de puține ori, încercarea de a obține organizarea unor turnee s-a lovit de incapacitatea orașului de a oferi două săli de sport omologate, ceea ce, după finalizarea tuturor lucrărilor, ar putea deveni realitate.

Pe lângă faptul că, având un parchet bun, Sala de Sport a Școlii Generale nr. 5 va deveni casa echipelor de baschet și handbal până la finalizarea lucrărilor de la Sala Sporturilor, pe viitor această sală va servi echipelor de juniori: “Sala de la Școala generală nr. 5 o vom aloca ulterior pentru antrenamente și pentru jocurile echipelor secunde și e foarte bine, e exact ce i-ar trebuie acestui oraș, o a doua sală bine echipată. Dacă proiectul acesta își vede finalitatea, e drept, vor fi și câteva lucruri dificile, în sensul că vom juca și noi la Severin două, trei, patru săptămâni, până vom face sala aceea să fie omologabilă, dar important e să fie! Probabil în doi ani de zile Târgu-Jiul va avea două săli omologate, ceea ce e un lucru foarte bun, iar orașul are nevoie de asta”, a mai precizat președintele clubului Energia, Alin Bădescu.

www.sportingorj.ro
Comentează!

2 Comentarii până acum

  • KLAUSS spune:

    Sala de la nr. 5 trebuia sa fie gata deja, au trecut mai mult de 2 luni de zile de la ultimul meci al Energiei si nu s-a miscat nimic…

  • Laurentiu spune:

    Chiar daca nu e gata,ar putea fi in 2 luni.Asta daca am avea macar un om competent la conducere.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.