RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Steaua, călcată în picioare de Energia la București

/ 13 mai 2015
Energia Târgu Jiu a luat o opțiune importantă în câștigarea medaliilor de bronz ale campionatului, după un succes zdrobitor în Sala Regimentului de Gardă din București, în fața Stelei CSM, scor 95-75.

img_5410-qpr

Gorjenii au început cu Milosevic la poziția 5, pivotul titular, Andreas Glyniadakis, fiind suspendat 2 jocuri în urma palmei aplicate lui Ivan Zigeranovic la finalul Meciului 3 al semifinalei cu Asesoft. Tehnicianul Energiei a întâmpinat probleme în spațiul de 3 secunde încă din start, muntenegreanul comițând 3 greșeli personale în primele 4 minute ale partidei din Capitală. Chiar și fără Nemanja pe parchet și cu Cătălin Vlaicu folosit mai mult ca de obicei, oltenii au încheiat primul act în avantaj, după o reușită de la mare distanță semnată Lamont Mack, scor 28-27.

Ambele combatante merg umăr la umăr în debutul sfertului secund, dar ocupanta locului 3 în EuroChallange se desprinde la cea mai mare diferență de până atunci, 45-38. Pani Barac de la gazde orchestrează un parțial de 7-0 pentru aceștia, iar tabela indica din nou scor egal, 45-45. Asemănător cu prima secvență, Energia intra la pauză cu avantaj minim, scor 49-47.

După întoarcerea de la cabine, elevii lui Antonis Constantinides impun defensiva de fier care i-a consacrat pe plan european, Louis Darby dă tonul unei serii zdrobitoare, iar cu Milosevic revenit sub panou, Energia își asigură victoria în primul meci al finalei mici. Ecartul oaspeților a variat în jurul cotei 20, iar tabela s-a oprit la 95-75 pentru olteni.

Cipriotul Constatinides a introdus spre final și rezervele obișnuite, în frunte cu Răzvan Bratoloveanu, Marian Minea și Tal Omer. Michal Kremen s-a întors după accidentarea care l-a ținut departe de teren 4 luni de zile, dar a fost palid în cele 12 minute jucate. Acesta a comis 3 faulturi, reușind alte 3 puncte.

Steaua CSM: Amis (15), Nicoară (14), Barac (13), Paul (10), Ikonic (6), Drca (5), Drăguşin (5), Dodoc (4,) Perry (3). Antrenor: Niksa Bavcevic.

Energia Târgu Jiu: Milosevic (19), Darby (19), Troupe (19), Karpelesz (13), Watson (11), Mack (11), Kremen (3), Aktas, Vlaicu, Minea, Bratoloveanu, Omer. Antrenor: Antonis Constantinides.

Confruntarea a doua a seriei va avea loc, duminică, la Târgu Jiu, cu începere de la ora 18:00, când Energia poate pune capăt finalei mici a Ligii Naționale.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.