RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia bate Odorheiul și e în finala Cupei României

/ 4 aprilie 2015
Energia Târgu Jiu este supriza Cupei României la handbal masculin, echipa antrenată de Liviu Andrieș reușind să se califice în finala competiției după ce a dispus cu 24-23 (10-10) de HC Odorhei în semifinala disputată la Baia Mare.

IMG_5183Echipa gorjeană a făcut un meci extrem de exact în apărare, Antonaru a fost îngerul păzitor al porții gorjene, iar pe final de joc Energia a reușit să refacă un deficit de patru goluri pentru a obține cea mai importantă victorie a sezonului.

Kekezovic a fost cel care a deschis scorul, dar Odorheiul a preluat inițiativa și a ajuns să se detașeze pentru prima dată la două goluri în minutul 16, când tabela arăta 7-5 pentru adversara gorjenilor. Cu un Mota inspirat în postura de coordonator , dar și finalizator, Energia a egalat în minutul 19, dar nu a reușit să fructifice o dublă suprioritate și în loc de 8-7 pentru Energia , Ramba a făcut 8-7 pentru HC Odorhei. Sifre, cu două reușite pe contraatac, a readus Energia în avantaj, scor 8-9, dar scorul pauzei avea să fie unul egal, 10-10.

Repriza secundă a început cu patru goluri consecutive ale Odorheiului și cu două ratări ale lui Sifre în două faze în care impresia a fost că spaniolul a fost faultat, dar arbitrii au închis ochii. Cu 14-10, Odorheiul poate s-a văzut deja în finală, însă Energia nu a cedat deși a fost nevoită să lupte cu juniorul Bogdan Mănescu în locul unui Acatrinei incredibil de apatic. Cu toate că abia de a strâns minute cât pentru un joc întreg în Liga Națională, Bogdan Mănescu nu a fost deloc timorat, ba chiar a reușit goluri și pase extrem de importante în economia acestei partide. Energia avea să-l piardă și pe Kekezovic pentru ultimele 15 minute după ce acesta și-a start capul după ce s-a lovit de un panou publicitar. Pentru ca dramatismul să crească a fost nevoie ca Odorheiul să ajungă din nou la un avantaj de patru goluri, 21-17 în minutul 51. Apolzan, Sifre și Mota au făcut ca Energia să fie în coasta Odorheiului cu 5 minute înainte de final, scor 21-20. Majinov a făcut 22-20 și după ce Acatrinei a făcut pași jocul părea pierdut de gorjeni, dar Antonaru nu a fost de acord și aproape că a sigilat poarta Energiei pentru ultimele minute. Dragnea și Sifre au punctat pe contraatac egalând situația pe tabelă, Rusia a înscris și el cu două minute înainte de final, dar Enache a egalat din nou din extremă. Deși în inferioritate, cu Enache eliminat, Energia a jucat foarte bine și ultimele două minute reușind să închidă calea spre poarta lui Antonaru, iar Sifre a marcat senzațional, cu o aeriană, în situația în care echipa gorjeană era sub amenințarea pasivului, cu 30 de secunde înainte de final. Rusia a înscris, dar arbitrii au fluierat o forțare, Acatrinei a plecat pe contră și a ratat și el, dar timpul se scursese deja și era aliatul Energiei, care a crezut în șansa ei pnă la final și a obținut o calificare pe cât de surprinzătoare, pe atât de meritată.

Deși întreaga echipă merită felicitări, iar un câștig mare pe lângă calificare îl reprezintă evoluția dezinvoltă a lui Bogdan Mănescu, un merit aparte în această calificare îl are Cristian Antonaru, un jucător căreia gruparea târgujiană se pare că tocmai i-a pus pe masă o hârtie prin care-l anunța că nu se mai află în vederile clubului pentru următorul sezon, situație în care s-ar afla și pivotul Paul Giotoiu, în acest moment aflat în recuperare după operația suferită în această iarnă la genunchi.

Finala cometiției se dispută duminică după-amiază, cu începere de la ora 17:00, adversara Energiei fiind echipa gazdă a turneului, Minaur Baia Mare, care s-a impus în prima semifinală cu 25-24 în fața celor de la HCM Constanța în urma unui meci pe care dobrogenii l-au considerat viciat de prestația arbitrilor, motiv pentru care vor boicota finala mică anunțând că nu se vor prezenta la meciul pentru locul 3.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.