RSS post comments feeds rss email feeds twitter

„Lanterna roșie” vine la Târgu Jiu

/ 6 februarie 2015
Energia pornește ca favorită în acest week-end, când la Târgu Jiu sosește ultima clasată a LNBM, Universitatea Cluj.

646x404

După victoria surprinzătoare cu Enel Brindisi din EuroChallange, Energia se întoarce în campionat, competiție unde nu a confirmat, având de îndeplinit un obiectiv clar stabilit: calificarea în play-off din postura de ocupantă a primelor șase locuri în clasament. Momentan, câștigătoarea Cupei României ocupă poziția a 10-a, dar cu două partide în minus. Antrenorul gorjenilor, Antonis Constantinides, speră ca jocul cu „lanterna roșie” a Ligii Naționale, Universitatea Cluj, să pornească o serie neîntreruptă de succese a echipei sale pe teren propriu, fapt ce i-ar asigura acesteia calificarea în fazele superioare: “Pentru mine, în acest moment, se simplifică oarecum lucrurile dintr-un anumit punct de vedere dacă ne uităm la etapa de sâmbătă. Dacă Oradea va pierde împotriva celor de la Steaua şi Sibiu va pierde împotriva celor de la Cluj, atunci vor 5-6 echipe care vom avea şapte îngrângeri. Pentru noi reprezintă un avantaj faptul că majoritatea meciurilor cu echipele contracandidate le avem pe teren propriu şi dacă vom câştiga aceste meciuri vom fi undeva în primele şase poziţii. Dacă nu vom câştiga, e clar că vor apărea problemele, însă exceptând Asesoftul şi Steaua, care par a fi desprinse în clasament şi calificate sigur în play-off, celelalte echipe pot să intre sau nu în play-off. Ca o opinie personală, după ce am verificat programul celorlalte echipe, Piteştiul pare a rămâne în afara play-off-lui pentru că are cel mai dificil program, dar şi după ultimele rezultate pe care le-au avut.”

img_1288-qpr-365x327Surpriza plăcută a ediției în curs, prin prisma minutelor oferite de antrenor și a evoluțiilor avute, fundașul Baris Aktas, este conștient, la rându-i, de avantajul pe care Energia îl posedă în acest retur: “Pentru noi un mare avantaj este faptul că meciurile din retur, cu echipele cu care ne luptăm pentru play-off, le jucăm acasă. Cu Mureş, cu cei de la Mobitelco Cluj, cu Steaua şi cred că este un avantaj pentru că am câştigat aproape toate meciurile de pe teren propriu. Jucând foarte bine acasă şi respectând indicaţiile antrenorului cred că putem să ne îndeplinim obiectivul, un loc de play-off.”

În ciuda șanselor foarte mari ale formației oltene de a avansa în TOP 8 EuroChallange, Constantinides dezvăluie că, în acest moment, prioritară este competiția internă, dar nici frontul european nu poate fi neglijat: “Nu ne gândim acum la meciul cu Okapi. Ne gândim doar la meciul cu cei de la Cluj, pentru că prioritar este campionatul. Este adevărat că succesul de la Brindisi ne face să ne gândim şi mai intens la EuroChallenge, dar numai după ce va trece meciul cu U Cluj ne vom axa pe meciul cu Okapi. Dacă reuşim să găsim calea către o victorie în Belgia, atunci va fi un succes mare pentru noi.”

Partida contra Universității Cluj debutează sâmbătă, ora 19:00, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.