RSS post comments feeds rss email feeds twitter

ACTUALIZARE. Energia a depus memoriu la FRB

/ 10 ianuarie 2015

După manșa retur din sferturile Cupei României, în care deținătoarea trofeului a fost victima unei vicieri categorice de rezultat, aceasta a depus, la Federația Română de Baschet, memoriu împotriva celor trei ”fluierași” de la Sibiu. Deciziile comisiei FRB vor sosi la Târgu Jiu în maxixum 48 de ore, iar dacă acestestea nu vor fi cele scontate, conducerea clubului va înainta memoriul către Federația Internațională de Baschet.

img_9933-qpr-608x280

ACTUALIZARE

După manșa retur din sferturile Cupei României, în care deținătoarea trofeului a fost victima unei vicieri categorice de rezultat, aceasta a depus, la Federația Română de Baschet, memoriu împotriva celor trei ”fluierași” de la Sibiu.  Deciziile comisiei FRB vor sosi la Târgu Jiu în maxixum 48 de ore, iar dacă acestestea nu vor fi cele scontate, conducerea clubului va înainta memoriul către Federația Internațională de Baschet.

                                                                                

Deplasată la Sibiu, în cursa pentru apărarea trofeului câștigat sezonul trecut, Energia a avut din nou parte de un arbitraj lamentabil, care a umbrit spectacolul baschetbalistic. Gorjenii au controlat partea secundă a partidei, reușind o apărare la parametrii cu care ne-a obișnuit în turul actual de campionat. Cu toate acestea, cavalerii fluierului, Grigoraș, Șerban și Faur nu au au dorit-o pe trupa lui Constantinides în Final Four-ul Cupei României din acest an. Deciziile acestora au curs doar într-o singură direcție, conturând eșecul pentru Energia. Astfel, gruparea olteană ratează calificarea în ultimele faze ale competiției, după înfrângerea din Sala Transilvania, scor 102-94.

Conform surselor site-ului de specialitate Total Baschet, eșecul din Ardeal pare să fi fost picătura care a umplut paharul. O mare parte a sponsorilor Energiei și-au anunțat retragerea, situția putând fi mult mai gravă pentru iubitorii baschetului din județul Gorj. Directorul CEO, Laurențiu Ciurel, nu exclude varianta retragerii din campionat.

www.sportingorj.ro

Comentează!

9 Comentarii până acum

  • Felix spune:

    Ne au furat arbitrii..mai nou cu asta am ajuns sa ne consolam.e urat!!!!nimeni nu spune nimic de faptul ca acest „mare antrenor”pe care il avem aici la tg jiu a luat Din nou tehnic intr un moment foarte foarte important….nimeni nu spune nimic ca grecul asta pe care l consideram u zeu nu a contat in meci, a fost inexistent ..sulivan foarte slab..jucatori adusi de acest „mare antrenor”pe niste salarii enorme..peste 10000 de euro pe luna ….cum sa incepi meciul cu minea in primii 5 si sa l lasi pe milosevic si pe tal pe banca?????????????????despre aceste aspecte de ce nu vb nimeni????si cea mai mare si cea mai mare problema e ca tu ca antrenor care te respecti sau ca jucator care te rspecti sa nu stii ca la orice rezultat la aceiasi diferenta ca meciul din tur se intra in prelungiri e strigator la cer!!!!asta e cea mai mare problema fratilor………cum s a preagatit meciul????????nimeni nu stia de aceasta regula care e pe tot mapamondul de cand lumea si pamantul!!!!!e strigator la cer ce am aratat aseara……dupa cele 40 de minute de joc cand s a terminat 4 p pt sibiu adica egal si urmau prelungirile am inceput sa sarin prin teren de bucurie de la ultimul jucator pana la primul antrenot si o tara intreaga ne privea cat de penibili suntem!!!!:)))))))))))))))despre aceste aspecte de ce nu vb nineni??????!?!?!adevaratele probleme nu le discutam????aroganta din declaratii din turul campionatului care a a vut o acest ” mare antrenor si conflictele care le a facut cu diferiti atbitrii si federatie ne costa acum….,,,finantate o sa cie si de acum in colo ca nu e chiar asa usor sa renunti cand vrei tu iar cei de la Aprilia care fac pe sefii pe la acest club si ei sunt vai de capul lor pot sa nu mai dea nici hn ban ca oricum cat finanteaza ei nu se cunoaste …sa dai 2 3 sute de mioane la ambele echipe e egal cu zero baieti….bafta multa in continuare ca be asteapta un retur de foc si meciuri puternice in europa…

    • eu spune:

      Nu vorbi daca nu stii regulamentul… Mai nou s-a intors regul cu un roman in teren, si pe pozitia 4 decat pe Minea si Vlaicu. Daca am fi inceput cu Vlaicu, ar fi facut imediat cateva faulturi si am fi sot nevoiti sa il tinem pe banca si in repriza de prelungiri ar fi trebuit sa jucam cu Minea. Acum asta este… daca nu s-a gandit nimeni sa aducem un roman bun pe pozitia 4-5, suferim.

  • ALIN spune:

    EU , ZIC CA ORICE AR FI SI ORICE AR FI FOST SA-I PRIMIM LA SALA IN PICIOARE SI CU APLAUZE !

  • mihai spune:

    O intrebare simpla si de bun simt, cine sunt sustinatorii si sponsorii echipei de baschet energia si cat se pricep la baschet? De ce nu vad vinovatii din curtea lor? Cu 1(unu) minut inainte de finalul jocului din tur aveau avantaj de 10 puncte si abia au castigat chinuit cu 4 puncte pe final!!! Acest grec, pivotul, la meciul din tur a facut lupte greco-romane cu pivotii sibiului in spatiul de 3 secunde, asa este in baschetul romanesc gazdele primesc acel procent de 5% ce au primit tg jiu in tur acum au primit sibiu si in euroliga se intampla asta si voi faceti scandal in campionatul romanesc? Dl Ciurel cand va da ceva din buzunarul sau atunci sa deschida gura si sa-si dea cu parerea despre baschet sau handbal, este afon in ambele sporturi, pana atunci ‘ciocu mic si joc de glezne’. Chiar daca-i managerul unei societati cu potential isi permite cam multe sa comenteze pe banii statului, banii nostri, ntru ca jocul s-a pierdut pe greseli individuale de incepatori acolo-i adevarata problema!!! Vrei sa-ti faci echipa iti aduci 15 jucatori de valoare, sa-ti permiti sa tii pe tusa 3 jucatori la fiecare meci dar sa ai rezerve in caz de accidentari, prime pe masura pretentiilor de performanta si atunci poti deschide gura. Voi aveti 1 (unu) singur conducator de joc de meserie de valoare, 1 (unu) singur jucator pe pozitia 5 care la a-l doilea joc si-a dat cu stangul in dreptul si nu i-au mai fost permise luptele greco-romane pentru ca asa-i in deplasare dar urlati ca ati fost furati!!! Daca aveati macr 2 conducatori de joc de valoare, 2 jucatori pe pozitia 5 de valoare (nu improvizatii) mai spuneati acum ca ati fost furati? Vreti performanta investiti, vreti vrajeala ( 4-5-6 jucatori platiti bine restul primesc cat sa traiasca decent) asta se intampla. De ce nu a fost pastrat in lot acel pivot la care s-a renuntat? De ce nu a fost pastrat in lot Stefan Vasile? Ati renuntat la 2 jucatori utili sa aduceti o fosila, o trompeta? Cine raspunde pentru asta? Pai la ce CV are in spate voi va bucurati ca dat 10-11 puncte si a facut 10-11 recuparari un jucator de 215 cm cu un cv impresionant si remunerat pe masura cv-ului? Cat de fraieri sunteti? Mai aveti tupeul sa comentati ca v-au furat arbitrii cand voi va-ti taiat singuri craca de sub picioare? Incepe campionatul o sa fie vai si amar de rezultatele voastre, ce o sa faceti veti da vina pe arbitri sau veti umbla si voi la arbitri cum fac toti? Va doresc sa aveti succes dar nu prea vad cum o sa aveti cand de destinul vostru se ocupa niste carnatari care nu au nici o treaba cu fenomenul!!!

    • Felix spune:

      Pai cine sa fie conducatorii si sustinatorii?!!atotstiutorii cei de la marea firma de megapufuleti Aprilia!!!!!!!si Domnul Ciurel care mai nou se pricepe si la sport in special Baschet!!!!!!!!sa ni credeti ca Pompanasu ,pardon(Cumpanasu)are vreun cuvant…..nu ca daca ar avea vreun cuvant ar stii ce trebuie facut…..si acesti cobducatori mari sustinatori ai acestori americani din diferite motive iau deciziile la acest club!!!!!Asta e adevarat problema cu care ne confruntam!!!!!despre aceasta problema de ce nu scrie nimeni ???!!!!!!!!!!!e cel mai prost an pe plan sportiv si insistam in aceleas greseli!!!!l am adus pe acest Mare antrenor (arogant),care crede ca le stie pe toate la sfaturile lui Troupe si avem incredere in el 1000 %..i s a dat un buget pe mana pe care l a depasit cu mult aducand tot felul de jucatori ,ex :acest grec pe un salariu enorm, si cand spun enorm inseamna Enorm…..peste 10000 de euro oe luna…..si stam asa prostiti asteptand noci noi nu stim ce asteptam………pai nu ne meritam oare soarta va intreb eu acum??????????!?!!!

  • ilici spune:

    Adevarat este ca si albitrii au avut vina lor dar dincolo de asta avem un antrenor de rahat care face pe viteazul pe 1 milion de euro. Acest om este depasit iar ce joaca Energia acum nu este altceva decat un bambilici. Foarte rar am vazut o schema dusa pana la capat. De regula nu stim ce sa mai facem cu mingea si in lipsa de altceva americanii incearca sa rezolve situatia printr-o actiune individuala. In fine, ne-am batut singuri ca niste fraieri. Inadmisibil! Am aruncat cu banii anul acesta in stanga si dreapta lasand visurile unui oras intreg pe mana unor incapabili care n-au stiut ce jucatori si antrenor sa aduca. Suntem de ras! Si asta pentru ca tot incompetentii sau aciuit pe langa banii CEO si dicteaza ce se intampla la o echipa de sport. Inca o data viata ne demonstreaza ca Raut si Stroescu, cu bunele si relele lor, au avut demnitatea sa nu permita nimanui sa faca ce vrea cu echipa si si-au dat demisia. Sunt curios ce se va intampla cu actuala conducere dupa un tur deloc stralucit, cu o pozitie 8 in clasament, cu o calificare la europene datorita sansei de a avea ca adversare echipe slabe. Imi este greata sa vad atata incompetenta, acesta este cuvantul care coexista de ani de zile la aceasta echipa. Pacat! Jucatori de valoare ar fi, bani au fost cu galeata dar nu este suficient… n-am invatat nimic din trecut… preferam sa inchidem ochii in speranta ca astfel lucrurile se vor rezolva de la sine. Ei bine, asta nu se va intampla niciodata!

  • eu spune:

    Dupa parerea am fi putut castiga meciul daca la ultima faza din prelungiri, Aktas nu dadea cu mingea in fata. Mai erau 5 secunde in care daca mingea ajungea la Darby s-au Troupe eram 70% siguri ca meciul poate sa continuie, s-au chiar sa il castigam cu un cos de 3 puncte.

  • suporter spune:

    MAI MULTE CONENTARII DE MAI SUS SEAMANA CU CELE ALE specialistului !!!!

    CITITI SI URMATOAREA OPINIE :

    Baschetul a pierdut
    Posted by Adrian Micinic on 09/01/2015
    Meciul de baschet dintre CSU Atlassib Sibiu și Energia Târgu-Jiu, disputat în cursul serii de vineri (09.01) a oferit o imagine pe care nu știu cine își dorește să o vadă. Modul în care brigada de arbitri a oficiat această partida a lăsat foarte mult de dorit și ridică serioase semne de întrebare cu privire la corectitudinea din sportul cu mingea la coș în țara noastră.

    Rar mi-a fost dat să văd o astfel de manieră de arbitraj în epoca moderă a baschetului din România. Când vorbesc despre epocă modernă mă gândesc la perioada în care baschetul din țara noastră a ajuns la televizor. În ultimii ani DigiSport ne-a făcut tuturor o mare bucurie transmițând tot mai multe meciuri dintr-un campionat în continuă creștere valorică. Spectacolul oferit de jucători, ghidați de antrenori, a ridicat în mod impresionant numărul privitorilor și cel al practicanților în țara noastră.

    Meciurile de baschet au ajuns să facă parte din rutina zilnică a unei mase tot mai însemnate de oameni în România. Transmisiunile jocurilor din Euroligă, NBA ori de la EuroBasket și Cupa Mondială au deschis și mai mult apetitul românilor pentru un spectacol de calitate. Niște tineri deosebit de înzestrați din punct de vedere fizic și intelectual se întrec într-o disciplină cum nu se poate mai frumoasă. Nu mi-am imaginat că vreodată voi ajunge să mă declar dezgustat de ce văd la un meci de baschet. Acest sentiment l-am trăit în cursul serii de vineri.

    Din păcate după terminarea partidei de la Sibiu nu știu ce om normal la cap, potent din punct de vedere financiar, și-ar dori să investească în acest sport. Nu văd niciun beneficiu în acest moment. De ce să facă acest lucru? Ca să vadă că este tratat cu total dispreț? Ca să fie supus unei umilințe cum rar este dat multor oameni să suporte într-o viață?

    Cum se pot lua astfel de decizii? Cum se poate ca niște oameni să-și bată joc în manieră grosolană de munca unei echipe, a unor oameni? Cum e posibil ca cineva să trateze cu o asemenea lipsă de bun simț investiția consistentă a unei echipe, a unei companii? Vorbim despre o sumă foarte mare de bani într-o țară în care rețeta financiară este una dintre principalele probleme în diferite domenii de activitate.

    Ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru oamenii cu putere de decizie. Gândiți-vă bine ce faceți. Dacă veți continua să ignorați astfel de lucruri e cert că nu va fi bine pentru nimeni. De asta puteți să fiți siguri. Indiferent că sunteți sibieni, gorjeni. De oriunde.

    Mi-aș dori să spun lucrurilor pe nume. Însă e inutil.

    Nu sunt dușmanul arbitrilor, dar aceste practici trebuie să dispară din sportul nostru.

    Sunt foarte curios cum va gestiona Federația Română de Baschet, organizatorul Cupei României, situația consemnată la Sibiu în această partidă.

    Am și o dorință. Și anume ca toate cluburile, mai ales cele care nu sunt afectate în mod direct de tot ce s-a întâmplat la Sibiu în meciul dintre CSU Atlassib și Energia Târgu-Jiu, să ia atitudine în astfel de cazuri. Degeaba se plâng toate când sunt victime. Să facă front comun chiar dacă ele nu sunt direct afectate. Ar fi un pas în direcția sănătoasă.

    Principalul învins a fost baschetul. Când el pierde, toți cei care îl iubim pierdem.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.