RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Totul sau nimic cu maghiarii

/ 8 decembrie 2014

Soarta Energiei în EuroChallange se va decide mâine seară, când, la Târgu Jiu, o va primi pe Egis Kormend. Cele două echipe se află în duel direct pentru un loc în LAST 16. Victoria ar urma să încline balanța într-o direcție sau alta.

IMG_5095

Câștigătoarea Cupei României este singura echipă autohtonă care a păstrat, după etapa a IV-a a EuroChallange, șanse pentru a avansa în următoarea fază a competiției. Surprinzător sau nu, aflați la prima participare în Europa, gorjenii s-au luptat de la egal cu toate adversarele din Grupa B. În acest moment, însă, cele mai slab cotate formații ale grupei înainte de start, Energia Târgu Jiu și Egis Kormend vor da piept, mâine seară, la Târgu Jiu, într-un joc capital pentru îndeplinierea unui obiectiv ce nu părea posibil înainte de 4 noiembrie.

În tur, maghiarii s-au impus la limită, scor 77-76. O încleștare ce nu a uitat să remarce problemele întâmpinate de olteni în finalurile de meci, dar și imparțialitatea brigăzii de arbitri, care l-a contrazis atunci pe directorul CEO, Laurențiu Ciurel. După eșecul împotriva campioanei en-titre, CSU Asesoft Ploiești, acesta i-a criticat în termeni duri pe cei care au oficilizat partida cu prahovenii, fără să știe ce îl va aștepta în Ungaria.

Revenind la ceea ce ne poate oferi meciul de mâine, succesul pentru trupa lui Constantinides este obligatoriu. În alte condiții, țara noastră va rămâne fără reprezentantă în EuroChallange.

1. TARTU UNIVERSITY ROCK 3 victorii/o înfrângere 7p.

2. ENERGIA TG – JIU 2victorii/2 înfrângeri 6p.

3. EGIS KÖRMEND 2 victorii /2 înfrângeri 6p.

4. PBC LUKOIL ACADEMIC SOFIA o victorie/ 3 înfrângeri 5p.

Înafară de jocul împotriva echipei la care activează românul Rolland Torok, Energia se va mai deplasa în capitala Bulgariei, Sofia, pentru returul cu Lukoil Academic. La acea încleștare, programată pe 16 decembrie, oltenii vor avea aproape suporterii, distanța rutieră permițându-le acestora să fie alături de favoriți. Dacă deznodământul încleștării cu Kormend va fi unul favorabil baschetului românesc, deplasarea în țara vecină ar urma să marcheze un nou test dificil ce ar putea să bată în cuie formațiile care vor păși mai departe. În ciuda celor trei eșecuri de până acum, fosta campioană a Bulgariei nu a părăsit nici ea calculele calificării.

Orice s-ar întâmpla în ambele jocuri, după câștigarea Cupei României, Energia a atins o nouă bornă importantă în istoria sportului gorjean, prin performanțele reușite în această întrecere continentală.

Energia Târgu Jiu – Egis Kormend

Sala Sporturilor din Târgu Jiu, marți, ora 19:00

Televizare: Digi Sport 3

Energia Târgu Jiu: Giordan Watson, Frankie Sullivan, Baris Aktas, Daniel Tudosă (accidentat, nu va evolua), Porter Troupe, Vasile Ștefan, Michal Kremen, Louis Darby (incert), Tal Karpelesz, Răzvan Bratoloveanu, Nemanja Milosevic, Cătălin Vlaicu, Marian Minea, Larry Turner. Antrenor: Antonis Constantinides.

Egis Kormend: Csaba Ferencz, Norbert Toth, Bela Soniak, Martin Somenek, Rolland Torok, Walter Lemon, Marko Popadics, Marko Kolarics, Darrin Kovens, Peter Doktor, Akos Nemeth, Ryan Richards, Momcilo Latinovics, Giorgi Sarabidze. Antrenor: Ante Perica.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.