RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Reuşită deplină la crosul „Elevii de azi, campionii de mâine”

/ 24 noiembrie 2014
Peste 200 de copii de pe întreg cuprinsul Gorjului au ţinut să ia startul la Târgu Jiu într-una dintre cele mai importante acţiuni a crosului juvenil organizată la nivel naţional de Ministerul Sportului şi Federaţia Română de Atletism cu starturi simultane sâmbătă dimineaţa în 20 de oraşe din ţară.

IMG_1416Evenimentul a fost rezervat copiilor născuţi după anul 2000, în două categorii de vârstă, la fete şi băieţi. Câştigătorii curselor au fost Denisa Garcea, Maria Elena Bărăitaru, Ionuş Segărceanu şi Florin Dragoş Mănescu, timpii fiind cronometraţi doar pentru primii trei clasaţi în fiecare cursă. Fiecare participant a fost premiat, au fost acordate diplome şi tricouri inscripţionate fiecărui copil ce a luat startul, în vreme ce primi trei clasaţi au avut parte de premii ceva mai consistente, însă cea mai mare bucurie a fost aceea de a lua startul într-o competiţie sub egida Pierre de Coubertin, părintele Jocurilor Olimpice moderne. „Au fost numeroşi participanţi, unii dintre ei cu calităţi excepţionale pentru sportul de performanţă. Sperăm ca în viitor, câţiva să ajungă în loturile naţionale şi ca această acţiune să-şi atingă scopurile pentru care a fost organizată. Foarte mulţi dintre participanţi au calităţi excepţionale şi au arătat potenţial pentru participări viitoare în competiţii chiar internaţionale. Târgu Jiul a dat întotdeauna sportivi buni, care s-au întrecut în rezultate de valoare internaţională. Să nu uităm că peste câteva săptămâni câţiva atleţi din Târgu Jiu, crosişti, dar care nu au participat astăzi, sportivi de performanţă, vor participa la Campionatele Europene de Cros din Bulgaria făcând parte din loturile naţionale”, a declarat Ion Bură, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism, membru în biroul federal al Federaţiei Române de Atletism.

IMG_1496Robert Doicaru, DSJT Gorj:
„O acţiune foarte reuşită făcută de Direcţia pentru Sport şi Tineret Gorj şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Gorj, pe o vreme răcoroasă, dar pe care au ţinut să participe aproximativ 200 de copii din tot judeţul. Suntem bucuroşi că încă există copii care să practice acest sport. Noi sperăm din tot sufletul şi cred, din ce am văzut, că din aceşti copii vor ieşi şi campioni naţionali”.

Câmpeanu Marin, profesor Aninoasa:
„Am venit de la Aninoasa cu 11 copii, eu sunt profesor şi la Şcoala Generală din Aninoasa, dar şi la Liceul Tehnologic Turburea. Am venit şi de acolo cu vreo 15 copii. La Aninoasa efectivele şcolare sunt mai mici, baza de selecţie, la fel. Copiii vor jocuri sportive pentru că gustă mai mult fazele de joc. Atletismul e un sport în care trebuie să alergi, dar le place la fel de mult. Noi avem şi echipă de fotbal, şi o echipă de handbal. Nu avem probleme să-i scoatem de la calculator, le place sportul şi gustă foarte mult întrecerile acestea. Avem şi destule talente. În cariera mea am avut foarte mulţi sportivi campioni, îmi aduc aminte că în 1984 am descoperit-o pe Constantina Diţă, apoi am avut-o pe Şimon, am avut mai mulţi sportivi. Din 2000-2001 am fost la mai multe concursuri prin ţară unde al luat multe locuri 1. Le povestim şi celor mici. Fetiţa cea mică ce a câştigat, Bărăitaru Elena, e tot de la Şcoala Generală Turburea şi am trimis-o la domnul profesor Bură. Am văzut-o ca viitoarea Constantina Diţă.”

IMG_1666Atleţi câştigători probe

 Garcea Denisa, Berleşti
„Nu a fost primul meu concurs, dar am avut emoţii. Îmi doresc să fac performanţă, atleta mea favorită este Gabriela Szabo.”

 Bărăitaru Maria Elena, 9 ani, Aninoasa:
„Am 9 ani şi fac atletism pentru că-mi place. Fac atletism la Târgu Jiu, cu domnul Bură.”

 Segărceanu Ionuţ, 14 ani, Aninoasa:
” Este un sport foarte frumos, îmi place şi fotbalul, dar mai mult atletismul. Prcatic acest sport de 3 ani, cu domnul profesor Marin Câmpeanu. Am mai participat şi anul trecut la un concurs la Târgu Jiu şi din 360 de concurenţi am luat locul 49. Acum am luat locul 1, am progresat şi este foarte frumos. Alerg în fiecare zi câte 2-3 km pe la mine, la ţară, pe dealuri.”

 Mănescu Dragoş Florin, Aninoasa:
„Îmi place atletismul, îl practic de un an, am fost la mai multe concursuri, dar acesta e cel mai bun rezultat al meu, locul 1 la acest cros. Îmi place şi handbalul, joc şi fotbal, dar mai mult îmi place atletismul şi vreau să devin campion peste câţiva ani, când o să termin şcoala. Deocamdată fac singur atletism, iar la şcoală cu domnul profesor Câmpeanu.”

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.