RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, reunire de socializare

/ 7 iulie 2014
Trupa lui Liviu Andrieș s-a reunit la sfârșitul săptămânii trecute, chiar dacă primul antrenament al Energiei este programat astăzi, conducerea ținând ca prima întâlnire să aibă loc într-un cadru familial, pe terasa unui restaurant.

IMG_1500Noul sezon se anunță a fi unul de foc pentru handbalul românesc, unul în care s-au deschis „granițele”, iar echipele cu pretenții, care-și propun să pună piedică supremației de ani buni a Constanței, au angajatun număr record de stranieri. Acest lucru se întâmplă și la Energia, echipă care visează la un nou loc pe podiumul Ligii Naționale și care a apelat deja la serviciile a cinci jucători străini aduși din campionate importante cu intenția de a forma o echipă solidă în jurul nucleului de jucători păstrat din sezonul precedent.

 Integrarea, prima problemă

Ambițiile sunt mari la Târgu Jiu, optimismul este și el la el acasă cel puțin în rândul conducătorilor, însă este destul de greu ca echipa să se sudeze rapid și să obțină rezultatele dorite fără emoții, mai ales că și celelalte contracandidate s-au întărit în această perioadă. Pentru tehnicianul Liviu Andrieș, una dintre problemele ce trebuie rapid rezolvate este aceea a acomodării jucătorilor nou sosiți și a integrării lor în lot: „Sunt cinci jucători noi, care au roluri destul de importante şi pe care trebuie să-i încadrăm în jocul nostru. Ei trebuie să se adapteze cât mai repede la stilul pe care îl avem în România. Toate echipele din ţară au jucători străini. Cred că anul acesta sunt cei mai mulţi jucători străini în campionatul românesc. Poate este un bun prilej pentru handbalul românesc să mai crească, odată cu venirea acestora din campionate destul de puternice. Sper ca şi jucătorii noştri să înţeleagă mentalitatea lor şi să se ridice la nivelul lor, pentru că la acest capitol avem noi de suferit, cel al mentalităţii”, a declarat antrenorul Energiei.

 Vor vorbi românește

IMG_1456Doi portughezi, un spaniol, un sârb și un lituanian vin lângă românii pe care Energia îi are în lot, iar antrenorul Liviu Andrieș ține ca nou veniții să învețe limba română în care vrea să-și expună strategiile: „La echipă se va vorbi limba română. Şi eu când am jucat în străinătate am fost nevoit să învăţ limba ţării care m-a adoptat. Vor fi şi momente în care vom împleti limba română cu engleza”, spune Andrieș. Un prim pas l-a făcut încă de la reunire spaniolul Sifre, care a adresat ziariștilor prezenți un scurt mesaj în limba română, ajutat de telefonul mobil și de translatorul Google, reacția generală fiind una pozitivă, extrema adusă din Asobal reușind să surprindă și să destindă atmosferă în același timp. Tot spaniolul a făcut unul dintre primii pași spre socializarea cu jucătorii români, Sifre discutând în spaniolă cu Paul Giotoiu, căpitanul Energiei. Acesta înțelege rolul important pe care îl au în mod suplimentar românii, acela de a-I accepta și integra pe nou veniți: „Contează cât de repede ne vom acomoda unii cu ceilalţi. Noi vom încerca să-i integrăm cât mai rapid în echipă şi în stilul nostru de joc. Teoretic, ar trebui să terminăm mai sus de locul pe care l-am ocupat în sezonul trecut, practic, vom vedea ce se va întâmpla. Şi celelalte echipe s-au întărit şi au transferat jucători din campionate puternice”, a declarat pivotul echipei gorjene.

 Experiență, dar și „sânge proaspăt”

Între jucătorii ce formează contingentul românilor de la Energia se disting și jucători cu mare experiență, dar și din cei care vin din spate, cu sete de afirmare. Apolzan este cel mai vechi jucător la echipă:  „Nici nu mai ştiu câţi ani am la Târgu Jiu. Cred că sunt vreo nouă ani de când evoluez la Energia. Au fost sezoane şi cu bune şi cu rele, dar mi-a plăcut aici şi de acea am rămas, mai ales că în acest sezon se vrea performanţă la nivel înalt. Am mai avut performanţe la Tg-Jiu, chiar şi participări în cupele europene. Sper ca în acest an să terminăm pe un loc de cupă europeană. Este o onoare pentru mine să fiu văzut drept veteranul echipei, dar încă mai am multe de demonstrat”, a declarat Darius Apolzan, care va avea o concurență puternică pe partea sa sosind în această vară sârbul Kekezovic, de la proaspăta câștigătoare a Cupei EHF. De cealaltă parte a baricadei, cel mai tânăr component al lotului Energiei, Bogdan Mănescu, speră ca atât el cât și fratele său să aibă ocazia de a debuta în Liga Națională și să crească la nivel de joc și experiență alături de valoroșii coechipieri de la Energia:  „Sper să fie anul debutului meu în Liga Naţională, anul în care să demonstrez de ce am venit la această echipă. Trebuie să jucăm, atât eu, cât şi fratele meu. Ştim că va fi foarte greu, mai ales după ce au fost transferaţi şi aceşti jucători, dar şi noi putem evolua pe lângă ei. Putem avea exemple de urmat. Obictivul meu personal, pentru acest sezon, este să încerc să joc cât mai mult”, a declarat juniorul în care Energia își pune speranțele unui viitor frumos.

Lotul prezent la reunire:

Portari: Cristian Antonaru şi George Şelaru
Jucători de câmp: Florin Acatrinei, Dorin Dragnea, Paul Giotoiu, Laurenţiu Dinescu, Darius Apolzan, Bogdan Mănescu, Alexandru Mănescu, Filipe Mota, Marinko Kekozovic, Alvaro Rodrigues, Andrian Sifre Flores, Tadas Stankevicius.
Antrenor principal: Liviu Andrieş.
Antrenor secund: Adrian Gorun.
Preparator fizic: Ion Avramescu.
Maseor: Petre Tocaru.

NOILE ACHIZIȚII

SifreAndre Sifre Flores – extremă dreapta:

„Sper să am mult succes cu această echipă. Sper să fiu de folos pentru a ne putea îndeplini obiectivele”.

RodriguesAlvaro Rodrigues – inter stânga:

„Obiectivul meu este să fiu cel mai bun şi, de ce nu, să fiu campion al României cu această echipă. Vreau să îmi aduc aportul pentru ca Energia să obţină un rezultat excelent în acest sezon”.

motaFilipe Mota – coordonator:

„Am venit pentru a face din Energia echipa nr 1 în România, pentru a câştiga campionatul. Am jucat în partida de acum patru ani de la Târgu Jiu. Echipa părea puternică, sper ca în acest an să fie şi mai puternică”.

 

stankeviciusTadas Stankevicius – pivot:

„Mai întâi, vreau să spun că sunt foarte bucuros că sunt aici. Energia este o echipă foarte bună. Trebuie să luptăm în toate meciurile şi să facem jocuri bune în următorul sezon pentru a evolua în cupele europene. Cred că echipa va fi mai puternică cu noii veniţi”.

kekezovicMarinko Kekezovic – extremă stânga:

„Sunt bucuros să fac parte din acest proiect pentru că Energia este o echipă bună. Cred că jucătorii care sunt aici, împreună cu nou- veniţii vor forma o echipă bună pentru următorul sezon. Sper să nu avem parte de accidentări şi să facem o treabă bună”.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

  • Kuku spune:

    ‘Nea jurnalistu, Kekezovic e extrema stanga (jucator de mana drapta). Mai documenteaza-te.

    PS. Uita-te la poza.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.