RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Fetele de la UCB, vicecampioane universitare!

/ 1 iunie 2014
Disputate la Târgu Jiu, meciurile Turneului final al Campionatului Național Universitar de handbal feminin au adus echipei Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu medaliile de argint.

fete UCBHandbalistele de la UCB au rămas vicecampioane naționale, performanța din campionatul trecut fiind imposibil de întrecut în condițiile în care echipa piteșteană a făcut un turneu foarte bun și un meci bun în finala adjudecată în compania gorjencelor.UCB Târgu Jiu a trecut fără probleme în meciurile din grupă de adversarele din Târgoviște și Bacău și au jucat duminică în finala competiției cu Universitatea Pitești, care a defilat în grupa ei, unde au mai fost plasate UNEFS București și Universitatea de Vest din Timișoara. Echilibrul finalei nu a ținut decât vreme de 15 minute, după care piteștencele au forțat și s-au desprins la pauză la cinci goluri, 11-16, asta după ce au condus și cu șapte goluri. În partea a doua a partidei UCB Târgu Jiu a dat impresia că poate reveni în joc, s-a apropiat la doar două goluri în spatele piteștencelor în două rânduri, 15-17 și 16-18, dar cu 12 minute fără gol marcat în perioada minutelor 34-46 era destul de greu ca scorul să mai fie întors, piteștencele reușind să profite pentru a mări avantajul și a câștiga fără probleme meciul și titlul de campioane naționale universitare. Greul ofensivei celor de la UCB a fost dus de Cristina Predoi, care sezonul trecut a evoluat la CSM București în Liga Națională, interul stânga al echipei gorjene marcând de 12 ori în acest meci.

Organizarii, mulțumiți

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a fost cea care și-a asumat organizarea acestui turneu și lucrurile au ieșit așa cum trebuie, chiar dacă, pe undeva, conducerea visa la titlul de campioană pentru echipa gorjeană. Decanul Universității „Constantin Brâncuși”, Monica Bîcă, spune că organizarea a fost la nivelul așteptat, iar rezultatele sunt și ele bune, având în vedere și faptul că în competiție au fost și instituții cu mare experiență în spate și echipe foarte bune: „Presiunea a fost mare pe umerii fetelor noastre. Adversarele au intrat fără să aibă nimic de pierdut, iar noi având presiunea pe umeri ne-a forţat să comitem erori individuale mari. Capul sus, mergem mai departe. Nu este o problemă că am ratat titlul, suntem vicecampioane naţionale universitare, e bine că am reuşit să ne menţinem în top. Mă bucur foarte mult că am avut o organizare foarte bună, a fost o muncă de grup. Am implicat şi studenţi în această organizare şi a ieşit bine. Pe teren s-a văzut spiritul de competiţie, spectacolul sportiv, asta înseamnă sportul. A fost o competiţie la nivel naţional, studenţii mei nu m-au dezamăgit, iar umăr la umăr cu domnul rector am reuşit alături de studenţi să facem o figură frumoasă. Suntem o universitate mică care s-a ridicat la cel mai înalt nivel. Nu ni se poate reproşa nimic, arbitrajul a fost extraordinar de corect. Mergem mai departe, nu trebuie să uităm faptul că UCB Târgu-Jiu este pe locul 4 pe ţară într-un clasament făcut pe toate ramurile sportive”, a declarat Monica Bîcă la finalul competiției.

Rezultatele Campionatului Național Universitar:

Grupa A
Univ. de Vest Timişoara – Univ. Piteşti 20-29 (10-12)
UNEFS Bucureşti – Univ. Vest Timişoara 25-43 (12-20)
Univ. Piteşti – UNEFS Bucureşti 39-19 (18-4)

Grupa B
Univ. „Valahia” Târgovişte – Univ. „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu 22-31 (10-12)
Univ. „Vasile Alecsandri” Bacău – Univ. „Valahia” Târgovişte 33-24 (17-11)
Univ. „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu – Univ. „Vasile Alecsandri” Bacău 31-25 (14-10)

Meciuri de clasament:
Locurile 5-6: UNEFS Bucureşti – Univ. „Valahia” Târgovişte 21-30 (10-12)
Locurile 3-4: Univ. Vest Timişoara – Univ. „Vasile Alecsandri” Bacău 26-30 (15-16)
Locurile 1-2: Univ. „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu – Univ. Piteşti 18-22 (11-16)

Clasament final:
1. Universitatea din Piteşti
2. Universitatea Constantin Brâncuşi Târgu-Jiu
3. Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău
4. Universitatea de Vest Timişoara
5. Universitatea „Valahia” Târgovişte
6. UNEFS Bucureşti

 

predoi premiata

Premiile competiţiei:
– cea mai tehnică jucătoare: Cristina Predoi (UCB)
– golgeterul competiţiei: Cristina Predoi (UCB)
– premiul fair-play: UNEFS Bucureşti

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.