RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Moagă, pe locul 79 la mondialele de semimaraton

/ 31 martie 2014

Gorjul a avut o reprezentantă la Campionatul Mondial de Semi-Maraton de la Copenhaga, o competiție la care au luat startul numeroși sportivi, dar și foarte mulți iubitori de mișcare, cursa populară fiind onorată la start de peste 20.000 de participanți.

    moaga        Elena Moagă a terminat pe locul 79 în concursul feminin cu 1:22:45, la peste 15 minute de câștigătoare, kenyanca Gladys Cherano. Dealtfel Kenya a dominat cât se poate de clar această cursă feminină, cele cinci atlete trimise în cursă terminând pe primele cinci locuri. Celelalte atlete ce au reprezentat România au fost Luminița Achim, care a terminat pe locul 61, Liliana Danci – locul 70 și Claudia Todoran, care a terminat pe locul 74.

Antrenorul Ion Bură, prezent la Copenhaga cu atleta Elena Moagă, consideră că, în acest moment, este destul de greu să emiți pretenții foarte mari la astfel de competiții, dar își dorește ca România să participe cu cât mai mulți sportivi pentru a putea progresa: „Ce să zicem? Stăm mai bine ca naționala de fotbal și cam ca orice națională a noastră. Am terminat pe locul 14 în lume și pe 6 între țările europene. Este greu să le faci față atleților de culoare, practic nu ai cum să concurezi împotriva lor. De fapt, foarte mulți europeni nici nu mai vor să organizeze concursuri pentru că vin africanii și au tot. Despre sportivele din Kenya ce poți să mai spui dacă ethiopiencele, care au și ele o valoare deosebită, care câștigau până nu demult, acum parcă nici nu au contat… Noi ne vom duce tot mai mulți la următoarele concursuri pentru că doar așa, alergând la astfel de concursuri poți să ai rezultate mai bune. Vom trimite mai mulți atleți, vom participa la cât mai multe concursuri pentru că noi cam pierdusem contactul cu această lume”, a declarat antrenorul gorjean.

Următorii sportivi gorjeni care vor participa la o competiție se semimaraton vor fi Daniel Lupulescu și Alexandru Staicu, cei doi urmând a lua startul pe 6 aprilie la Campionatul Balcanic de Semi-Maraton ce se va desfășura în Albania. „Este un cu totul altfel de concurs, pozițiile pe care vor termina sportivii noștri vor fi mai bune, aici neavând concurenți africani, cum a fost la Copenhaga, unde s-a plecat foarte tare din start și s-a și terminat repede, primii sosind sub o oră. Când au sosit câștigătorii, nici nu plecaseră toți participanții cursei populare, atât de repede s-a alergat la Copenhaga”, a mai spus Ion Bură.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.