RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Elena Moagă a terminat pe locul 31 Maratonul de la Rotterdam

/ 17 aprilie 2012

În vreme ce majoritatea gorjenilor luau masa de Paște, atleta Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, Elena Moagă, alerga Maratonul de la Rotterdam în speranța că va putea îndeplini baremul pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Londra din această vară.

Deși nu a reușit să obțină „pașaportul” pentru Olimpiadă, Elena Moagă a avut o prestație onorabilă la Rotterdam, atleta gorjeană terminând cursa pe locul 31, cu timpul de 2:59:24. „A fost unul dintre cele mai tari concursuri de maraton, la feminin câștigându-se cu 2 ore și 18 minute, la doar trei minute de cel mai bun timp înregistrat vreodată si deținut de Paula Radcliffe. Elena a plecat foarte tare, a avut un timp foarte bun până la jumătate, dar apoi s-a tăiat și a rămas în urmă. Oricum, a fost foarte greu pentru o debuntantă la acest nivel, pentru că la Rotterdam e un concurs de elită. I-a fost foarte greu să alerge singură, fără repere, alte sportive au mers cu „iepuri” băieți care să le ajute și să le dea ritmul, și în condiții meteo deosebite, la finish fiind doar 3 grade Celsius. Nu a fost rău, nu ne oprim aici, vom merge mai departe pentru că la vârsta ei este abia la începutul unei cariere în maraton”, a declarat antrenorul Elenei Moagă, profesorul Ion Bură.

Elena Moagă are doar 25 de ani și visa să prindă în urma Maratonului de la Rotterdam un loc la Jocurile Olimpice de la Londra, însă avea nevoie pentru asta de un timp sub 2:37:00.

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.