RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Răuţ despre înfrângrerea de la Piteşti: „Am făcut multe greşeli individuale”

/ 27 februarie 2014

Energia a pierdut în overtime la Piteşti după o partidă extrem de echilibrată, dar care s-a încheiat din nou prost pentru gorjeni.

alb-albastru 600 energia baschet

„A fost din nou o partidă pe care am pierdut-o în ultimul minut. Mi-aş dori foarte mult să ştiu exact ce se intâmplă pe finalurile de meci, dar din păcate nu sunt nici acum sigur de problemele pe care le avem în acele momente ale jocului. Din punctul meu de vedere, am făcut multe greşeli individuale care ne-au costat. Ultima fază nu am gestionat-o aşa cum ar fi trebuit. Decizia de a încerca o aruncare din spatele semicercului în ultima secundă a aparţinut lui Darby, nu i s-a spus de pe bancă să facă acest lucru. El este un jucător de pătrundere şi nu un aruncător desăvârşit. Diferenţa s-a făcut şi în apărare, unde există o relaxare inexplicabilă. Vom face o analiză mai concretă după meciul de la Timişoara deoarece acum nu este prea mult timp pentru aşa ceva”, a concluzionat preşedintele clubului Energia Rovinari, Laurenţiu Răuţ.

Acesta a vorbit şi despre noua achiziţie a echipei, estonianul, Reit Keerles: „Este un jucător cu o linie statistică bună. L-am adus cu scopul de a mai echilibra puţin lupta sub panou deoarece el are o medie excelentă la recuperări şi de asemenea un stop-şut bun. Keerles este un jucător de profilul lui Dalibor Djapa, exceptând gabaritul acestuia”.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!

11 Comentarii până acum

  • valer spune:

    Domnule Raut, poate ne spuneti si noua, dupa 20 etape, cine este shooter-ul echipei ? ,,Lunetistul ?” ,,,Ca noi nu ne-am lamurit…

    • mihai spune:

      Cred ca nu intrebi persoana potrivita!!! Ce treaba are Raut care sta in tribuna? Aruncatorul si-l alege sau si-i alege antrenorul, localnicii intr-o echipa sunt cei mai ieftini, pe langa salariul de maxim 500 euro/luna sau echivalentul acestei sume nu se plateste masa si cazare care de cele mai multe ori ajunge la 1000 euro sau contravaloarea/luna. Pe langa economie ai oameni la antrenamente pentru a executa diferite scheme si situatii de joc. Daca ai 12 jucatori profesionisti si se accidenteaza 3 cum mai poti exersa schemele, situatiile de joc si joc, macar 5 la 5??? aduci jucatori buni sa-i tii pe margine sau iei 3-4 localnici care pe langa ca faci economie sunt si utili la nevoie? Din ce se vede de pe margine Darby si troupe joaca cu frica, morcoviti, sa nu faca greseli sau ceva de genul asta. Este greu sa joci baschet daca nu primesti mingi utile si trebuie sa t-i le faci singur, apare oboseala mult mai repede, nesiguranta, stresul etc etc Aveti jucatori buni in lot si va chinuiti in atac ca de aparare nu am ce sa comentez, cuvantul cel mai potrivit care-mi vine in minte este VARZA. In baschet nu-ti trebuie foarte multe scheme, maxim 5-6 de aparare ( voi nu aveti nici macar una adevarata si bine pusa la punct), si 5-6 scheme de atac pentru a scoate in evidenta fiecare jucator care este in teren in diferite momente ale jocului. Este jalnic sa nu aveti nici o schema in care sa iasa o extrema libera si sa aiba 0.5 ecunde la dispozitie pentru aruncare de aia pierdeti pe final de joc, jucatorii sunt destul de obositi si nu primesc increderea necesara din partea bancii ( antrenori, colegi, conducere etc) Trebuie acordata incredere totala echipei iar cand nu mai sunt sanse matematice pentru atingerea obiectivului atunci se poate comenta, de ce-i stresati si puneti presiune semi nejustificata pe echipa? dati-le incredere si vor castiga si-si vor indeplini obiectivul chiar daca va fi la limita
      Mult succes!

      • valer spune:

        Mihai, ai perfecta dreptate.Cat priveste intrebarea mea, am adresat-o Dlui Raut, fiindca el este cu adevarat un cunoscator al baschetului masculin, spre deosebire de altii…

  • darina spune:

    la echipa noastra nu actiunile individuale au dus la infrangeri in ultimele secunde(7 la numar) ci lipsa totala a unor scheme de joc. daca va uitati atent, energia are O SINGURA SCHEMA DE JOC! orice echipa care se va apara in zona ne invinge! nini doar pacaleste conducerea si suporterii cu tipete si urlete dar nu stie pur si simplu sa puna in teren jucatorii, mai ales pe ultimele 30 de secunde. cu muresul aseaza in teren doi jucatori mari si muresul 4(patru) shoot-eri! la craiova: pierzi doi jucatori la repunere(darby si watson) si pastrezi doi jucatori mari, craiova avand doar unul! la pitesti ceri time-out pe atacul lor! elementar in baschet, din primele lectii de antrenor: time-out-ul se cere doar pe atacul tau! si acum ceva incredibil! uitati lotul de jucatori pe care l-a avut „antrenorul” FLORIN NINI la dispozitie pana acum, pe pozitii:
    – pozitiile 1,2,3 : watson, aktas, tudosa, gliga, darby, rosu, troupe, tal;
    – pozitiile 4 si 5(tineti-va bine!): djapa, reinke, kakaroudis, jazvin, vlaicu, alionescu, milosevic si acum keelers!
    daca domnul raut si teo evans aveau la dispozitie acest lot, se bateau la locurile 1-4 lejer! domnul FLORIIIIIIN NIIIIIIIIINIIIIIII se bate sa intre in play off! si, probabil, cu norocul chior de pana acum, va intra! dar nu are nici un merit, absolut nici unul! daca se vrea performanta, cred eu ca este o singura solutie : pastrarea majoritatii jucatorilor si aducerea unui antrenor cat de cat bun, nu super valoare! dar, bineinteles, asta este doar parerea mea.

    • klauss spune:

      Statistic :
      Troupe are 0/3 (2P) si 1/4(3p)
      Darby are 5/12 (2p) si 0/4(3p)s-a revansat la aruncarile de 1p : 9/10.

      15 aruncari de 2p doar 5 reusite…
      8 aruncari de 3p, doar 1 reusita…
      Ce vina are antrenorul ca nu nimer super jucatorii cosul ?
      cu inca 2 aruncari bune castigam meciul…
      Ca o comparatie in ultima etapa la 3p : Lupusavei are 6/9, Jovanovici(BC Tim) 6/11, Nakic(Timba) 4/8, C. Mihai(Concordia)3/4, Pavkovic(Steaua) 5/9, Martinic(Mures) 4/7, Stanescu(Farul) 3/6, Adamovic(Asesoft) 4/5,Krapic(Asesoft) 4/6, Silvasan(Cluj) 3/6, Seals(Craiova) 4/9, Kovac(Craiova) 3/4…
      P.S. cei care cred ca Nini face transferurile sunt ataaaaat de naivi….presupunand ca as avea mana libera la transferuri, ca antrenor, in veci nu l-as lua pe Tudosa, Aktas, dovada : Watson sta in fiecare meci cam 36-39 de minute pe teren…
      P.S.2 batem la Timisoara…parerea mea este ca sunt mai slabi decat Pitestiul… 🙂

      • acid spune:

        Hai sa vorbim sa n-adormim!!!Cate minute de joc i-au fost acordate lui Aktas,Tudosa,Vlaicu pentru a putea sa-i judecam???In max.2-3 minute de joc,pun pariu ca nici un „mare expert” de pe margine n-ar putea sa-si etaleze marele talent.Oare nu ne dam seama ca fiind romani,acesti baieti citesc aceste randuri „incurajatoare” pentru ei si putem sa le facem si mai rau???

      • bubu spune:

        mai stroescule care te ascunzi sub preudonim…e frumos sa ascunzi incompetenta sub umbrela statisticii….dar nu avem toti viitori socri care sa ne tina spatele…hai sictir!!

  • valmar spune:

    D-ULE RAUT acest NINI nu este antrenor.Sa pierzi 5 meciuri in ultimile secunde nu este ghinion,Este neprofesionalism.Atunci isi arata maeistria un antrenor bun in baschet,inventeaza o schema ceva si demonstreaza ca este antrenor de baschet.In asta consta stiinta unui antrenor de baschet.Aduce-ti altul pana nu e prea tarziu.

  • darina spune:

    @klauss: indiferent ce crezi tu, NINI A FACUT PERSONAL TOATE TRANSFERURILE! INTERESEAZA-TE SI VEZI CA AM DREPTATE!

  • spectator spune:

    Felicitari Mihai pentru comentariul pertinent.Ai punctat exact ceea ce trebuia,clar,concis,de bun simt!Cine are urechi sa auda,cine nu, sa-si bata joc in continuare!!

    • mihai spune:

      multumesc, daca mr nini a avut mana libera si si-a adus acesti jucatori pe sumele care se vehiculeaza imi pare rau pentru el dar nu se pricepe la acest fenomen numit baschet la acest nivel, fara suparare, nu degeaba a fost „exmatriculat” de la targoviste se pare ca i-au vazut limitele maxime la timp.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.