RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Nimeni n-a spus-o mai frumos!

/ 18 decembrie 2013

Mulți jucători sau antrenori au venit și au plecat la și de la Pandurii în ultimii ani. După caz, mulțumiți sau cu mai mici ori mai mari supărări, am asistat la tot felul de declarații din partea celor care au venit la Pandurii din toate colțurile țării sau din cele patru zări ale lumii. Niciodată, până acum, n-am avut însă parte de una care să ne facă inima să tresalte și ochii să ni se umezească, ușor, de mândrie.

eric bucurieEric este epic. Exprimă, în formă de narațiune, idei, acțiuni, dar mai ales sentimente. Ca nimeni altul. Și nu doar pe terenul de fotbal, ci și după ce-și dezvoltă talentul fotbalistic nativ, în sălile de conferință.

Premiat de Gazeta Sporturilor drept cel mai bun stranier din Liga 1 în 2013, Eric a început prin a mulțumi tuturor și a încheiat cu o frumoasă declarație de dragoste făcută clubului la care a ajuns doar de câteva luni. Și a spus-o așa cum n-a mai făcut-o nimeni până acum. Iar pentru asta, ca și pentru golurile sale, pentru pasele de gol, pentru driblinguri și fente sau, pus și simplu, pentru zâmbetul său, noi, gorjenii, trebuie să-i mulțumim. Chiar dacă, la un moment dat, mai devreme sau mai târziu, vom ajunge să ne raportăm la „vremea lui Eric”.

„Am stat aproape șase ani la Mediaș și am așteptat un transfer. Mă gândeam mereu să ajung la o echipă mare și poate chiar acum mi-am dat seama că am ajuns la o echipă mare. Încă nu mi-am dat seama de ce sunt atât de iubit. Rămân uimit la fiecare joc, atunci când un adversar vine să vorbească cu mine în timpul jocului sau după meci. La schimbul de tricouri, în ultima vreme, se întâmplă tot mai des ca jucătorii să-mi ceară tricoul, iar pentru mine e o onoare. Secretul e să fii bucuros, să nu te schimbi niciodată, să fii același chiar dacă ești mai bogat sau mai sărac”.

Eric de Oliveira, Pandurii Târgu Jiu

P.S.: Când un fotbalist vorbește așa, e păcat să-i transmiți că vorbește prea mult. Și încă ceva. Poate cel mai frumos vis al lui Eric ar fi repetarea performanței din acest an, cu singura diferență că pe premiul înmânat de Gazeta Sporturilor s-ar putea înscrie simplu, „Pentru cel mai bun fotbalist român al anului 2014”!

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.