RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, în careul de ași al Cupei României

/ 16 decembrie 2013

Energia a bifat și al treilea succes consecutiv în fața tinerei și prea puțin experimentatei echipe a Farului și este prima echipă calificată în Final Four-ul Cupei României din acest sezon.

nini 2          Florin Nini nu și-a menajat prea mult elevii nici în acest al treilea meci disputat în trei zile cu formația de la malul mării, Energia câștigând detașat, scor 118-49 (28-11, 31-17, 31-15, 28-6). Tehnicianul Energiei recunoaște că adversarul din sferturi a fost unul modest, dar calificarea în play-off rămâne la fel de meritorie ținând cont că pentru a se ajunge aici echipa gorjeană a trecut în primul tur de deținătoarea trofeului: „Este o performanţă faptul că am ajuns în Final Four şi trebuie să o tratăm ca atare. Chiar dacă acum am avut un adversar accesibil, sorţii ne-au scos un adversar puternic, respectiv  deţinătoarea cupei , Gaz Metan Mediaş,  în primul tur. Acolo a fost lupta mare, chiar dacă la vremea respectivă am avut puţin timp la dispoziţie pentru a pregăti meciul. Mă bucur că am reuşit în primul tur o victorie importantă, eliminând Gazul. De data asta am avut şi noi şansă, am avut noroc să avem un adversar accesibil. Acum este vorba de calificarea în Final Four, o primă performanţă a echipei”, a declarat Florin Nini.

Calificată pentru a doua oară în istoria clubului în careul de ași al Cupei României, Energia visează la finală și, în funcție de rezultatele din celelalte trei sferturi de finală rămase de disputat și a tragerii la sorți, chiar la câștigarea trofeului: „În funcţie de adversar, de ce să nu încercăm o finală, de ce nu chiar o cupă! Astăzi, cu Farul, am făcut un meci bun, chiar dacă la astfel de meciuri este greu să obţii o concentare maximă a jucătorilor. Am dorit să rulez tot lotul, să mai luăm din minutele celor care au fost foarte folosiţi în campionat. Mă bucur că a fost un joc reuşit, cu eficienţă maximă, cu plăcerea de a juca şi a mai fost şi bună dispoziţie, lucruri care consolidează atmosfera bună de la echipă. Băieţii au ştiut să-şi folosească energia, atât cât trebuie şi să fie eficienţi. Nu ar fi o performanţă mai frumoasă decât să aducem cupa la Târgu Jiu. Eu am două cupe câştigate la feminin. Nu mi-ar strica a treia cupă!”, a mai spus Nini după calificarea Energiei în Final Four.

Energia Rovinari – Farul Constanța 118-49 (28-11, 31-17, 31-15, 28-6)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 100

Energia: Djapa (20), Jazvin (18), Roşu (17), Karpelesz (15), Gliga (14), Kakaroudis (8), Aktaş (8), Vlaicu (7), Watson (5), Troupe (4), Bratoloveanu (2), Alionescu, Darby. Antrenor: Florin Nini.

Farul: Stănescu (12), Deconescu (9), Trandafir (9), Enache (6), Minea (5), Păun (4), Oltean (2), Bucur (2), Călin. Antrenor: Emilian Olteanu.

Arbitrii: Andrada Csender, Ionuţ Moraru, Cristian Trofim.

www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.