RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Tilincă, încântat de Eric și Matulevicius

/ 30 octombrie 2013

Fost atacant la Pandurii, însă remarcat pe vremea când îmbrăca tricoul celor de la CFR Cluj, când și-a câștigat porecla de „Tiligol”, Cosmin Tilincă s-a retras în orașul natal unde are trei roluri la echipa din Turda, jucător, antrenor secund și antrenor la o echipă de juniori.

tilinca junioriReporter: Inevitabil, începem prin a te întreba ce mai face Tiligol, cât de aproape mai este de fotbal?
Cosmin Tilincă: Momentan sunt la Turda, mă ocup de echipa fanion a orașului ca și antrenor secund și jucător, dar asta mai puțin pentru că am avut o recidivă la genunchi și nu pot să-mi ajut colegii din teren. Am și o grupă de copii ca antrenor, juniori D, 2001-2002 ca vârstă, și acasă familist. Cu Afara, care are un an și două luni și cu Darius, care are patru ani.

Reporter: Cum e să muncești cu copiii, îți place această muncă?
C.T.: Am ceva vechime de vreo doi ani. Îmi place, e grea această meserie, necesită multă răbdare, dar o am și merge bine treaba. Suntem în campionat, mai un turneu, trebuie să ne ocupăm și de ei.

Rep.: Poate trimiți ceva copii și la Pandurii?
C.T.: Cine știe?… Dar Clujul ia cam tot ce-i mai bunicel în zonă, așa că vom vedea pe parcurs.

Rep.: Cum se vede evoluția Pandurilor din mijlocul țării?
C.T.:  De când m-am îndepărtat de ei i-am mai urmărit, dar nu sunt chiar cu toate știrile la zi. I-am urmărit în campionat, în Europa League. Treburile interne le-am văzut, dar nu le-am urmărit. Micul scandal care a fost, cu ceva cercetări pe acolo, prin zonă. Din moment ce nu a ieșit nimic, cred că totul este în ordine acolo. În rest, am văzut că a mai rămas doar Mingote și s-a întors Stanca, dintre cei cu care am jucat și eu. Jocurile le-am mai urmărit la TV, îmi pare rău că nu am putut merge la Cluj la meciurile lor din Europa League. Ei joacă joia, iar noi avem antrenamente pentru că jucăm vinerea și e o zi mai încărcată. Poate, poate o să reușesc să merg la meciul cu Fiorentina. E greu pentru că timpul mi-e ocupat în mare parte, iar când termin fug acasă la familie. Ca joc, am văzut că este foarte bine pus la punct de antrenor, de domnul Pustai. Este un tehnician bun, scoate ce-i mai bun din jucători, i-a aranjat bine în teren și au un joc foarte bun.

Rep.: Ca atacant, ce poți spune de ofensiva de azi a Pandurilor? Cine îți place cel mai mult?
C.T.:  Matulevicius, din moment ce marchează atât de mult. Și Eric îl ajută foarte mult. Eric e un jucător foarte bun și e ceea ce echipele caută acum cel mai mult, un jucător care să pună în valoare atacanții dar să și marcheze. Este un atac prolific din moment ce au dat atâtea goluri. Asta se caută acum, fără goluri nu poți câștiga.

tilinca

Rep.: Pe cine din lotul actual al Pandurilor l-ai fi dorit lângă tine, coleg în echipă?
C.T.: Pe Eric. Pe Eric pentru a mă pune în valoare. Asta le trebuie atacanților, susținere din spate.

Rep.: Ai fost în Europa cu CFR Cluj și Gloria Bistrița. Credeai că Pandurii vor ajunge să joace în grupele Europa League?
C.T.:  Nimeni la început nu credea nici în CFR Cluj, nici că Gloria Bistrița va ajunge în Europa și nici că Pandurii poate să ajungă așa sus. Poate nici în Steaua nu s-a crezut. Dar fotbalul românesc pare a fi pe o pantă ascendentă, chiar și echipa națională are șanse să meargă la mondiale. Și asta e bine pentru fotbalul românesc. Sunt rezultate bune, sper ca Steaua să ajungă în Europa League și ca Pandurii să meargă mai departe. E greu la ambele echipe, dar sper să acumuleze cât mai multe puncte. E bine și pentru coeficientul țării.

Interviu publicat în săptămânalul Gorj News

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.