RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Alexandru Dan: „Vreau să arăt că pot juca la Pandurii!”

/ 20 iunie 2013

Alexandru Dan e unul din numele noi propuse de Pustai la Pandurii. Mijlocaşul de 19 ani a debutat în Liga 1 în meciul câştigat la CFR Cluj, scor 3-2, iar de atunci a mai bifat două jocuri. Mijlocaşul speră să prindă lotul pandurilor şi pentru sezonul viitor ca variantă de rezervă a lui Anton. Gorjenii sunt însă în căutarea unui nou închizător.

 David Constantinescu

al dan3Reporter: Cum ai primit vestea în iarnă că te doreşte Pustai şi că vei fi în lotul unei echipe de Liga 1 ?
Alexandru Dan: Am fost foarte fericit, aşteptam momentul ăsta, am vrut foarte mult să profit de această şansă şi să joc în Liga 1, acesta era visul meu.

 Rep: Perioada de la Târgu Mureş cât te-a ajutat ?
A.D.: M-a ajutat foarte mult, colegi noi, echipă nouă care îşi dorea promovarea în Liga 1. Erau alte pretenţii ca la Mureşul Deva.

 Rep: Cum ai descrie sentimentele pe care le-ai avut la debutul în Liga 1, tocmai la CFR Cluj, pe un stadion important ?
A.D.: A fost un sentiment de nedescris. Am avut emoţii, dar când am intrat pe teren am uitat de ele. Am încercat să-mi fac treaba cât mai bine, aveam şi avantaj pe tabelă (n.r. 3-1), mai erau 10 minute, nu a fost foarte greu.

Rep: Pentru un tânăr de 19 ani e foarte important să debuteze în Liga 1, mai ales că la noi tinerii sunt consideraţi necopţi până la 22-23 de ani. Ce a însemnat pentru tine acest debut?
A.D.: A însemnat un lucru foarte important, am fost foarte fericit. Mi-am dat seama că mai am foarte mult de muncă şi m-a încurajat lucrul acesta.

 Rep: Ai dat de băut băieţilor?
A.D.: Da, da, am dat berea.

 Rep: Cum e să lupţi pentru un loc la mijloc cu Anton, Nistor, Voiculeţ, jucători care au confirmat în Liga 1 ?
A.D.: Sunt foarte mândru că am onoarea să joc alături de ei. Sunt băieţi extraordinari, când e nevoie mă şi ceartă, când fac ceva bun, mă şi felicită. Sunt caractere foarte puternice.

 Rep: E vreun jucător de la Pandurii de care te-ai apropiat mai mult, pe care să-l consideri prieten bun?
A.D.: Da, stau în cameră cu Ionuţ Rada, mă înţeleg foarte bine cu el şi de el m-am apropiat, aşa, mai mult.

 Rep: Ce gânduri ai pentru sezonul viitor, crezi că o să rămâi la Pandurii sau o să fii împrumutat ?
A.D.: Eu sper să fiu păstrat în lot şi să prind cât mai multe minute, mai multe ca în sezonul trecut.

Rep: Domnul Pustai a vorbit de nevoia unui nou închizător, o dublură pentru Anton, nu-i spui că tu eşti soluţia ideală?
A.D.: Eu sper să-i „spun” asta prin evoluţia mea la antrenamente şi să-i arăt că se poate baza pe mine. Mi-am propus ca la Sibiu şi în Austria să arăt că pot juca aici. Am venit din vacanţă cu chef de muncă.

 Rep: De Europa sunteţi pregătiţi, sincer ?
A.D.: Eu zic că da, am terminat pe locul 2 şi asta arată că suntem pregătiţi.

Rep: Champions League e o variantă?
A.D.: Da, da este. Să vedem acum ce se întâmplă cu Steaua. E normal că Steaua este o echipă mai bună, a demonstrat-o şi în campionat, rămâne de văzut ce se va întâmpla.

Fan Gerrard şi Barcelona

De meserie închizător, Dan stă cu ochii pe meciurile din Premier League, dar şi pe cele din Primera Division. „Îl admir foarte mult pe Steven Gerrard de la Liverpool, este idolul meu. Eu mai mult „car” pianul, dar când se poate mai şi cânt la el. În ţară sunt mulţi jucători buni pe postul meu, dar nu am unul preferat”, spune mijlocaşul de 19 ani care e fan al lui Messi, Xavi şi compania. „Echipa mea preferată este FC Barcelona, dar Busquets nu-mi place. Vă daţi seama că Barcelona este un vis greu de ajuns…Momentan sper să joc în Europa League cu Pandurii”, e sincer tânărul originar din Deva care s-a apucat de fotbal împins de la spate de exemplul părintelui. „Tatăl meu a fost şi el fotbalist, a jucat prin Liga a II-a, de mic mergeam la stadion la meciuri la el, la antrenamente şi aşa m-am apucat şi eu.”.

dan inaltAlexandru Dan, 19 ani şi 5 luni, mijlocaş central sau închizător:
– a mai jucat la Mureşul Deva (2011-2012) şi FCM Târgu Mureş (tur 2012-2013)
– 3 meciuri în Liga 1, toate în retur, două din postura de rezervă (cu CFR Cluj şi cu Gloria Bistriţa) şi unul ca titular (la Concordia Chiajna)
– 118 minute bifate în prima ligă
– 1 meci în naţionala Under 17 şi 4 în cea Under 19
– cota sa de piaţă între 200 şi 225 de mii de euro

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.