RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Handbalul gorjean are viitor

/ 14 iunie 2013

Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu (LPS), fete și băieți, și CS Novaci, băieți, s-au calificat între cele mai bune 16 echipe din țară la minihandbal (jucători născuți în 2002 și mai tineri).

juniori handbal lpsMicuții handbaliști și handbaliste de la LPS Târgu Jiu vor participa la turneul final al Campionatului Național destinat jucătorilor născuți în 2002 și mai tineri. Cei 14 băieți aflați sub comanda Danielei Săvulescu au ocupat locul întâi la turneul semifinal de la Reșița, după trei victorii, cu CS Novaci, 21-17, CS Caraș Severin, 14-6, și CSS Hunedoara, 21-11.

 Performanță pe banii părinților

Ediția a IV-a a turneului final de minihandbal masculin are loc la Baia Mare, în perioada 14-16 iunie. Vor participa 16 echipe împărțite în 4 grupe. CS Novaci face parte din grupa A, alături de CSS Galați, CSM Ploiești și CS Universitatea Cluj, iar LPS Târgu Jiu a fost repartizată în grupa C cu Potaissa Turda, HC 2011 Buhuși și CSO Mizil. LPS Târgu Jiu va împărți cheltuiele de deplasare la turneul final cu părinții care „sponsorizează” și echipamentul de pregătire și de joc. Mai mult, nici un copil practicant de handbal nu este școlarizat la LPS Târgu Jiu. Obiectivul la Baia Mare este o clasare în primele opt echipe din țară. „Este o mare performanță să participăm la turneul final. Sperăm să ieșim în primele două locuri din grupă pentru a urca în primele opt și așa mai departe. Sunt foarte talentați acești copii care provin de la toate școlile din Târgu Jiu, nu este nici un copil de la LPS Târgu Jiu, iar ca obiectiv avem transferul lor la LPS. Condițiile sunt așa cum sunt, copii sunt îmbrăcați din banii lor, sunt turnee la care participăm pe banii părinților, finanțare nu prea există, dar încercăm să facem față”, a declarat Daniela Săvulescu, profesor la LPS Târgu Jiu.

 Tudor, ce mai tehnic jucător

Alin Tudor, coordonatorul echipei de la LPS Târgu Jiu, a obținut la Reșița titlul de cel ami tehnic jucător. Micuțul handbalist și-a ales modele dintre campioane, dar și Energia este o sursă de inspirație pentru el. „Mă bucur pentru titlul obținut la Reșița, dar și pentru calificarea în finală. Cu THV Kiel țin, iar din România cu HCM Constanța. Îmi place și de Energia, merg la jocurile lor. Îmi place o extremă, Enache. Vrem să câștigăm campionatul la turneul final”, a spus Tudor. Și pivotul Andrei Uță și-a fixat un obiectiv clar pentru finala de la Baia Mare: „Cred că o să ajungem pe locul 1, dacă nu pe locul 2”.

 Fetele, acasă la Nadia Comăneci

 Minihandbalistele pregătite de Camelia Cernăianu s-au clasat pe locul 3 la turneul semifinal de la Râmnicu Vîlcea, după două victorii și două înfrângeri, și și-au asigurat prezența la turneul final ce va avea loc la Onești, în perioada 27-29 iunie.

junioare handbal lpsJocurile vor fi găzduite de Sala Polivalentă „Nadia Comăneci”, inaugurată acum doi ani de marea gimnastă a României. Fetițele de la LPS Târgu Jiu fac parte din grupa A, alături de HCM Torok Ramnicu Vîlcea,  CSS Drobeta Turnu Severin și CSS Craiova și visează la o clasare în prima jumătate a clasamentului. „Pentru Târgu Jiu este o performanță deoarece pentru prima dată s-a calificat o echipă de minihandbal fetițe născute în 2002 și mai mici. Încercăm să fie bine să venim la jumătatea clasamentului, dacă se poate”, a spus profesorul Camelia Cernăianu.

Una dintre cele mai talentate jucătorare de la LPS visează la o carieră în handbalul de performanță. Din păcate, echipa sa preferată este în pragul desființării. „Sper să fiu un star al handbalului feminin. Țin cu Oltchim, dar am auzit că o să se destrame. Joc in inter drept, îmi place să dau goluri”, a declarat Elena Petrița.

 Lot LPS Târgu Jiu, băieți:

Cătălin Roșu, David Predan, Gabriel Stăvăroiu, George Diaconescu, Tiberius Diaconu, Alex Ursulescu, Cătălin Meche, Victor Rădulescu, Sebastian Popa, Alin Tudor, Rareș Ilie, Andrei Uță, Alexandru Nicolcescu, Lucian Constantinescu. Antrenor: Prof.Daniela Săvulescu.

 Lot LPS Târgu Jiu, fete:

Ionela Paicu, Daniela Chirilă, Roberta Jitaru, Rebeca Cinpoeru, Andrada Tomescu, Elena Petrița-Iuțalâm, Petruța Covaci – Jucu, Maria Coiculescu, Gabriela Dinoiu, Elena Vulpe, Eliza Matei, Denisa Bogdan, Cristina Avram. Antrenor: Prof. Camelia Cernăianu. 

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.