RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Victorie la ultima reprezentație

/ 28 aprilie 2013

Energia Pandurii Târgu Jiu a reușit să spele o parte din păcatele unui sezon mult sub așteptări printr-un succes care-i asigură, în mare măsură accesul în Cupa României.

mazilu cu potaissaPotaissa Turda a venit la Târgu Jiu cu moralul scăzut după ratarea poziției a treia, iar după victoria Energiei cu 30-25 (15-14), are șanse minime de a mai prinde și locul 4, în vreme de gorjenii și-au rezolvat sezonul urmând să încheie sezonul pe locul 8, asta dacă Suceava își va face treaba în ultima rundă și va învinge în deplasare pe CSM București.

Energia a început bine, a condus cu 7-3, dar după ce oaspeții au adoptat o apărare mai avansată, elevii lui Andrieș au pierdut inspirația și Potaissa a revenit, a egalat și chiar a preluat conducerea, scor 9-10 în minutul 26. Pauza a găsit Energia în avantaj minim, iar după ce în primele 10 minute ale primei reprize s-au marcat doar câte două goluri în fiecare poartă, gazdele au reușit să se desprindă, scor 20-16 cu un sfert de oră înainte de final.

Într-un meci dominat de greșelile făcute de jucătorii ambelor formații și cu un scor influențat și de forma bună arătă de portarul Rok Jelovcan, Energia a învins mai ușor decât se aștepta, scor 30-25.

andries ganditorLiviu Andrieș, antrenor Energia Pandurii Târgu Jiu:
„O victorie muncită, am acumulat și noi, Doamne-ajută, încă două puncte în clasament. Cu acest joc cred că am spălat puțin din ceea ce am arătat anul acesta, dar puteam mult mai mult. Trebuie să tragem concluziile care trebuiesc trase la finalul acestui sezon și să nu le mai repetăm și la anul. Noi ne-am menținut exprimarea din timpul sezonului, nu am făcut erorile doar la jocul acesta. Jucătorii cred că au dat dovadă de mult caracter, s-au bătut până la epuizare, chiar dacă au făcut foarte multe greșeli și încă odată se dovedește că atunci când sunt cu cuțitul la os încearcă să dea totul pentru echipă. Dacă aveam aceeași atitudine pe întreaga durată a acestui campionat, nu eram pe acest loc 8-9 pe care-l avem la ora actuală”.

galHorațiu Gal, antrenor Potaissa Turda:
„Din minutul 1 s-a scris istoria acestui meci. Am făcut un joc mai prost,  foarte multe greșeli tehnico-tactice neforațate pe tot parcursul partidei s-au adunat și Târgu Jiu a obținut o victorie meritată. Am luptat pentru locul 4, așa terminăm pe 5. În finalul sezonului nu prea am fost într-o formă foarte bună, munca a fost foarte intensă la Turda, dar din cauza faptului că nu am avut un lot prea numeros, pe final au apărut accidentările și am avut 4 jucători care nu au făcut nici un antrenament toată săptămâna, Iacob, Pavel, Raul Marian… și nu se poate. Atâta am putut astăzi și nu am putut să depășim echipa din Târgu Jiu, care a făcut un meci foarte bun și îi felicit pentru cele două puncte și poate că ne întâlnim în Cupa României să ne luăm revanșa”.

Energia Pandurii Târgu Jiu – ACS Potaissa Turda 30-25 (15-14)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 400

Energia: Jelovcan (20 intervenții), Rădulescu, Motoi – Păiuș (3 goluri), V. Popescu, Apolzan (7), Roșca, Asoltanei (5), Dragnea, Ilieș (7), Enache, Giotoiu, A. Popescu (2), Mazilu (4), Mledenciu (2). Antrenor: Liviu Andrieș.

Potaissa: L. Szabo (2 intervenții), Medrea (8 intervenții) – Lazăr (4 goluri), Măcicășan, Marian, Dediu (9), Ștef (1), Munea (2), Cîmpan (2), Alisie (2), Suciu, Ignat, Pavel (3), Savic (2), Iacob. Antrenor: Horațiu Gal.

Arbitri: Robert Harabagiu (DB) – Silviu Stănescu (DB).

 www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.