RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia învinge Asesoft-ul, respiră și continuă să spere

/ 26 ianuarie 2013

Primul succes al Energiei, în campionat, în fața echipei prahovene s-a lăsat multă vreme așteptat, cu atât mai dulce fiind pentru suporterii gorjeni cu cât el a venit într-un moment în care un eșec i-ar fi închis practic porțile spre play-off. Energia a învins cu 95-93, după o repriză de prelungiri, și continuă să spere, acum cu un alt moral și de pe o poziție mai avantajoasă.

wisseh cu asesoft       Victoria este cu atât mai prețioasă cu cât meciul nu începea sub cele mai bune auspicii. Nikolic jr. era accidentat, în afara lotului, iar Darby a suferit o accidentare la încălzire, așa că, un spectator ajuns la sală în primele minute ale confruntării putea avea un șoc văzând primul cinci al Energiei. Fără Darby, fără Nikolic, dar și cu Steffel pe bancă, Energia părea o victimă sigură în fața mult mai experimentatei echipe vizitatoare. Iar desfășurarea de forțe de pe teren s-a materializat repede într-un 1-7 pe tabelă, extrem de dezarmant după doar două minute de joc. Kennerly a reușit să-l enerveze repede pe Slobodan Nikolic, care a apelat la Steffel, iar situația din teren l-a făcut și pe Darby să mai uite de dureri și să forțeze revenirea pe teren la 9-14. Janjusevic, cu două libere și un contraatac a făcut ca tabela să arate 13-14 și speranțele s-au reaprins, suporterii începând din nou să viseze frumos mai ales când Darby a făcut 18-17. Timermanis a înscris din spatele semicercului, iar Stănescu a stabilit scorul primului sfert, 18-22, și lumea era din nou circumspectă în privința unui succes al Energiei.

Timermanis s-a arătat enervant de precis la trei puncte și în debutul sfertului doi, iar ce era mai rău părea a se întrevedea pentru gorjeni, care nu găseau replica potrivită, iar Ploieștiul s-a distanțat amenințător, 22-38. Wisseh a dat semnalul revenirii cu o reușită de trei puncte, l-au urmat cu aruncări precise din spatele semicercului și Lăpuște și Janjusevic iar diferența a început să scadă, pauza mare găsind Energia la doar cinci puncte în spatele campionilor.

Sfertul trei a fost cel care i-a convins pe gorjeni de faptul că Wisseh reprezintă soluția mult căutată pentru postul pe care joacă. Americanul a reușit o evoluție fantastică, a marcat 12 puncte, cu două aruncări de trei puncte reușite, iar Gliga și Steffel au completat sfertul care făcea ca ultimele 10 minute să pară a fi decisive.

Purtată pe aripi și de un public fantastic, Energia a reușit să preia conducerea după un three-point-play allui Steffel, 67-66, iar fazele următoare arătau o echipă gorjeană pe val, care a reușit să se desprindă de adversară la cinci puncte, scor 72-67. Ploieștiul a găsit resurse pentru a reveni. Oaspeții au condus cu 76-79, Lăpuște, cu un slam, a făcut 78-79, dar Vlahovic, de la libere, a refăcut diferența, 78-81, cu 18 secunde înainte de final. Janjusevic a aruncat de trei puncte și a adus egalarea pe tabelă când mai erau 9 secunde de joc, pentru ca tot el, după un ultim atac ratat de oaspeți, să încerce, fără succes, să dea lovitura în ultima secundă.

Prelungirile au început prost pentru Energia. Adi Tudor a înscris de trei puncte, iar, tot din spatele semicercului, Tica a părut să îngroape Energia, scor 85-93. A fost momentul în care Energia s-a trezit din pumni, Janjusevic și Darby au fost preciși la linia de fault, Lăpuște de la trei puncte, pentru ca tot Darby să aducă echipa gorjeană în avantaj cu un three-point-play cu 38 de secunde înainte de final, scor 95-93. Au fost 38 de secunde în care nu s-a mai înscris, asta deși Tmermanis, cel care-i exasperase pe gorjeni la un moment dat, a aruncat de două ori de trei puncte, iar Wisseh, cel mai bun om de pe teren, a ratat un stop șut ce putea risipi emoțiile finalului.

Energia se impune așadar în premieră în fața campionilor după un meci eroic, în care Wisseh a realizat un spectaculos double-double, cu 23 de puncte și 13 pase decisive, iar Darby a dat dovadă, din nou, de spirit de sacrificiu, el forțând pe fondul unei accidentări suferite chiar înaintea startului partidei.

Energia Rovinari – CSU Ploiești 95-93 (18-22, 18-19, 21-17, 24-23, 14-12)

Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Janjusevic (16), Deconescu, Gliga (4), Darby (15), Roșu (3), Bratoloveanu, Lăpuște (16), Steffel (17), Mocanu, Wisseh (23), Kennerly III (1), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.

CSU: Tudor (3), Szijarto (3), Miletic (8), Burlacu (2), Timermanis (23), Negoițescu, Tica (21), Nyakundi (6), Stănescu (11), Movileanu, Vlahovic (16). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Arbitri: Doru Vinasi, Fabiana Martinescu, Bogdan Podar.

www.sportingorj.ro

Comentează!

6 Comentarii până acum

  • realgorj spune:

    ASA DA ! BRAVO BAIETII !!!

  • CROCOCDILUL spune:

    extraordinar meci….bv baieti….am aratat la o tara intreaga ca energia merita sa joace in play off………un meci mare al lui MOCANU…..continua sa ne bucure cu jocul sau magic……rusine conducerii pt ca acest baiat mai face parte din lotul acestei frumoase echipe…..felicitari ENERGIA!!!!!!!!

  • doarbaschet spune:

    Pacat ca aceasta echipa frumoasa are printre cei care ii urmaresc meciurile oameni ca tine (nu spun suporteri,pentru ca tu nu esti). Cat despre rusine,primul caruia ar trebui sa-i fie,esti chiar tu.

  • doar eu spune:

    CS Energia Rovinari Târgu-Jiu
    Min. 2FGM 2FGA 2FG% 3FGM 3FGA 3FG% FTM FTA FT% RO RD RT PD FCM FRV MC MP C P Eff
    Viorel Mocanu * 10:00 0 0 0% 0 1 0% 0 0 0% 0 2 2 1 1 0 1 0 1 0 4

    CS Energia Rovinari Târgu-Jiu 22 41 54% 10 26 38% 21 25 84% 8 28 36 23 23 0 9 13 7 95 118

    • doarbaschet spune:

      Nea’ Nicule,matale n-ai nevoie sa mergi la meciuri fiindca stii sa citesti statisticile. Dar faultul,a fost ofensiv,ca nu scrie?

  • realgorj spune:

    Victorie superba ! Dar a fost un mic amanunt care nu mi-a placut: cand Darby s-a accidentat la incalzire, a fost tratat de catre Steffel care i-a aplicat o fasa elastica. Ma asteptam ca treaba asta sa o faca un medic, chiar nu avem asa ceva la echipa ?!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.