RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pandurii începe returul cu o remiză la Cluj

/ 30 noiembrie 2012

Fără antrenorul Petre Grigoraș, absent la Cluj, Pandurii a obținut doar o remiză pe terenul codașei „U”, 1-1.

Pandurii a fost condusă prin telefon de Petre Grigoraș pe Cluj Arena, tehnicianul fiind reținut la domiciliu din cauza unor probleme de sănătate. În lipsa lui, secundul Marian Dinu a condus echipa.  După ce Florian Walter, proprietarul din umbră al lui „U” a fost plimbat pe la DNA pe tricourile clujenilor a apărut un „sponsor” nou, „șepcile roșii”.

Clujul nu a acuzat și în joc problemele grave cu care se confruntă și a câștigat prima repriză. După un început de meci prudent, de ambele părți, Pandurii a încercat să caute drumul spre gol cu șuturi din careu sau din afara lui, dar Răduț, Nistor și Maxim au fost impreciși. Dos Santos a semnat primul șut al gazdelor, în minutul 24, dar Mingote a fost la post. Peste doar două minute, arbitrul Iulian Dima avea să-și înceapă sarabanda de erori dictând un penalti inexistent la o intervenție a lui Pleașcă, jucătorul pandur fiind taxat și cu un cartonaș galben. Viorel Dinu și-a adjudecat executarea penaltiului, la mare luptă cu Dos Santos, dar felul în care a făcut-o a fost de-a dreptul penibil, Mingote parând, probabil, cel mai ușor penalti de care a avut parte în carieră. Ocrotiți de Viorel Dinu și de Mingote de deschiderea scorului, Pandurii au avut două oportunități la doar un minut distanță. Maxim a șutat la colțul scurt, dar Balauru a intervenit salvator în minutul 31, pentru ca Răduț să execute o lovitură liberă de la 29 de metri pe lângă poartă un minut mai târziu. Dacă nu a marcat de la punctul cu var, Viorel Dinu a pus bine capul pentru 1-0 la o centrare perfectă a lui Paulinho și gazdele conduceau în minutul 38. Și putea fi mai rău pentru gorjeni, dar Cleiton a luftat de la 9 metri, față în față doar cu Mingote în minutul 41.

Pornind de la 0-1 în partea a doua a meciului, Pandurii a fost mai activă dar portarul Balauru a intervenit salvator la șutul frumos, către vinclu, al lui Voiculeț, în minutul 50, și l-a blocat pe Răduț în colțul careului mic patru minute mai târziu. 55, 61 și 66 sunt minutele în care Cleiton putea închide tabela ratând trei ocazii imense pentru clujeni. De parcă nu era de ajuns, arbitrul și-a dat în stambă eliminându-l pe Pleașcă pentru un al doilea cartonaș galben, și acesta complet gratuit acordat. Erorile brigăzii au continuat cu un offside nesemnalizat de Orbuleț, situație de care a beneficiat Rusu pentru a readuce egalitatea pe tabelă în minutul 72. În ciuda unei dominări a pandurilor și a unor situații bune avute de gazde pe contraatac, meciul s-a încheiat cu scorul stabilit de golul lui Rusu, până la final fiind de menționat doar debutul în Liga 1 al lui Ignea și cel din acest sezon al lui Avramescu.

După acest rezultat, Pandurii rămâne pe locul al treilea în Liga 1 și așteaptă meciul dintre FC Vaslui și Rapid pentru a vedea dacă va încheia etapa pe aceeași poziție sau mai ceda un loc în clasament.

U Cluj – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (1-0)

Stadion „Cluj Arena”, spectatori: 2.000

U Cluj: Balauru – Ciupe, Szilagyi, Christou, Nicola (min. 80 Lupu) – Paulinho, Ad. Popa II, V. Gheorghe, Dos Santos (min. 87 Năstăsie) – V. Dinu (min. 64 Drăghici), Cleiton. Antrenor: Marius Popescu.

Cartonașe galbene: Balauru (min. 27), Nicola (min. 27), Dos Santos (min. 65), Ad. Popa II (min. 90+4).

Pandurii: Mingote – Pleașcă, Rusu, Mamele, Vlad – Voiculeț, Nistor, Răduț – Maxim, Matulevicius, Cristea. Antrenor: Petre Grigoraș.

Cartonașe galbene: Pleașcă (min. 25 și 69), Nistor (min. 81).

Cartonaș roșu: Pleașcă (min. 69)

Arbitri: Iulian Dima – Mircea Orbuleț, Iulian Radu.

1-0, min. 38, V. Dinu fructifică cu capul o centrare ca la carte a lui Paulinho.

1-1, min. 72, Rusu marchează cu un șut la colțul lung după o pasă primită de la Nistor.

www.sportingorj.ro

Comentează!

2 Comentarii până acum

  • Liviu spune:

    toata jena

    • dan spune:

      corect,joc modest si jenant pe alocuri.Cand nu ai lot si vrei sa faci puncte cu jucatori ca matulevicius,cristea sau mingote este deja prea mult.Cand nu ai o rezerva pe banca, spune multe despre politica de transferuri…

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.