RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Duel nedecis în derby-ul gorjean din Liga a III-a

/ 15 mai 2012

Minerul Motru a mers la Rovinari pentru meciul cu Jiul, însă o mică parte din gânduri erau îndreptate și spre Târgu Jiu acolo unde o victorie a celor de la Pandurii II în meciul cu Damila ar fi menținut aprinsă speranța în minuni a motrenilor. Veștile bune de la Târgu Jiu nu au venit, însă nici motrenii nu au reușit să treacă de Jiul Rovinari, echipă care și-a dorit foarte mult o revanșă după partida din turul campionatului, meci de la care a început declinul echipei lui Cătălin Trofin.

După ploiele căzute în ultima vreme în județ și care și-au făcut de cap și în ziua meciului, oprindu-se doar cu două ore înainte de meci, suprafața de joc de pe Stadionul „Tineretului” din Rovinari s-a prezentat nesperat de bine, chiar și antrenorul oaspeților, Fane Nanu lăudând terenul pe care s-a jucat.

Gazdele de la Jiul au avut primele ocazii, dar Nicu Popescu și Fotescu nu au găsit poarta cu două lovituri de cap în minutele 10 și 11. Replica minerilor a venit în minutul 25, când după o minge pierdută de Stanciu la mijlocul terenului Răducă și Buciuman au plecat pe contraatac, ultimul șutând din marginea careului puțin pe lângă poartă. Gazdele au fost mai prezente în jumătatea adversă și portarul Purcea a avut de lucru. Fotescu l-a întrebuințat pe portarul motrenilor în minutul 30, Stanciu i-a dat emoții șutând din unghi în plasa laterală cinci minute mai târziu, iar în minutul 37 Purcea a făcut minuni în poarta Minerului respingând în corner lovitura de cap a lui Lăcătușu.

Partea a doua a partidei a început sub semnul echilibrului, unul care părea să se rupă în minutul 55, când Ceaușu a luat al doilea galben la un fault departe de propria poartă. Nu a fost așa pentru că Minerul s-a arătat periculoasă pe contre, în special Petrovici punând în pericol poarta lui Nicolae cu șuturi de la mare distanță, mijlocașul motrenilor fiind aproape de gol în minutele 63, 66 și 74. Echilibrul a fost prezent și la capitolul noroc, fiecare echipă fiind aproape de câte un autogol, însă barele celor două porți au refuzat modificarea tabelei. Între șuturile lui Petrovici, Minerul a mai pus în pericol poarta lui Nicolae prin Nueleanu și Răducă, ambii cu lovituri de cap din interiorul careului, ultimele mari ocazii de gol aparținând însă gazdelor. În minutul 77 Davițoiu a ajuns prea târziu la centrarea în forță în fața porții trimisă de Văcaru, iar în minutul 84 Șoșoi și Nicu Popescu l-au evidențiat din nou pe Purcea, Nicu Popescu solicitând penalti pentru o împingere în careu, o lovitură de la 11 metri fiind cerută ceva mai devreme și de Fane Nanu la o minge atinsă cu mâna în propria suprafață de pedeapsă de Tudorache, aflat în cădere, arbitrul întâlnirii lăsând jocul să continue în ambele cazuri.

Finalul partidei a găsit o echipă nemulțumită, Jiul Rovinari, care și-ar fi dorit mai mult de la acest meci, având în vedere și faptul că a jucat aproape o repriză cu un om în plus, și una care așteaptă finalul de campionat în speranța că, poate, și locul doi i-ar duce spre liga secundă.

În aceeași rundă, Pandurii II Târgu Jiu e pierdut pe propriul teren, scor 0-1, în fața celor de la Damila Măciuca, în vreme ce Minerul Mătăsari s-a impus cu 4-2, în deplasare, în dauna celor de la Ghecon Lăpușata, golurile mătăsărenilor fiind înscrise de Luca, în minutele 6 și 68, Clipici, în minutul 12, și Ciocioană, în minutul 57.

 

Jiul Rovinari – Minerul Motru 0-0 (0-0)

Stadion „Tineretului”, spectatori: 50

Jiul: Nicolae – Tudorache, Lăcătușu, Ahrițculesei, Trofin – Stanciu, N. Popescu, Stoian (min. 74 Văcaru), Davițoiu – Șoșoi, Fotescu. Antrenor: Cătălin Trofin.

Minerul: Purcea – Iclănzan, Dicu, M. Laurențiu, C. Laurențiu – Lungu (min. 52 Stoenac), Petrovici, Ceaușu, Ureche (min. 52 Nueleanu) – Răducă, Buciuman (min. 88 Mânzatu). Antrenor: Fane Nanu.

Cartonașe galbene: Tudorache (min. 40), Fotescu (min. 83) / M. Laurențiu (min. 31), Ceaușu (min. 42 și 55)

Cartonaș roșu: Ceaușu (min. 55)

 www.sportingorj.ro

 

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.