RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia a contat doar o repriză la Ploieşti

/ 16 martie 2011

După prima repriză a meciului cu Asesoft, se părea că declaraţiile lui Nikolic i-au adormit pe prahoveni, însă Energia a jucat foarte slab în partea a doua a meciului şi gazdele au câştigat lejer, scor 89-68 (20-25, 24-20, 25-11, 20-12).

Energia a început bine meciul de la Ploieşti, asta graţie unei evoluţii perfecte a lui Bigus, foarte aproape de îndeplinirea normei pentru double-double chiar în primele 10 minute cu 10 puncte şi 7 recuperări, şi a eficienţei surprinzătoare a lui Gliga, care a marcat 8 puncte, cu două reuşite din spatele semicercului de 6,75 metri, în doar 7 minute jucate în acest prim sfert câştigat de Energia cu scorul de 25-20.

Asesoft şi-a amintit că este campioana ultimilor ani şi evoluează pe teren propriu şi a avut un parţial de 8-0 în primele două minute ale sfertului secund întorcând scorul în favoarea sa, 28-25. Supă ce s-a detaşat la şase puncte, echipa gazdă s-a văzut din nou condusă de Energia după un three-point-play semnat de Troupe şi o aruncare de la linia de fault transformată de Darby, reuşite care au dus scorul la 36-37. Cu un minut înaintea pauzei mari Asesoft conducea cu 42-39, dar Mocanu şi Lupusavei şi-au trecut în cont câte o reuşită de trei puncte în vreme ce pentru gazde în ultimele 60 de secunde n-a mai marcat decât Westrol, aşa că trupa lui Slobodan Nikolic a intrat la cabine cu un avantaj minim, scor 44-45.

Scenariul debutului sfertului doi s-a repetat şi în sfertul al treilea, un nou parţial de 8-0 ducând scorul la 52-45. Din păcate pentru Energia, degringolada a continuat în jocul echipei gorjene şi Asesoft s-a detaşat la 14 puncte, după cinci minute de joc din sfertul trei tabela arătând 61-47 în ciuda încercării disperate a lui Nikolic de a surprinde din nou cu Gliga în locul lui Darby, americanul trecându-şi în cont în primele 25 de minute de joc un singur punct. În ultimele două minute ale acestui sfert presiunea gazdelor a mai scăzut, baschetbaliştii Asesoft-ului au făcut mai multe greşeli, dar Energia a ratat exasperant de la linia de fault. Bigus a ratat de trei ori, Troupe şi Darby câte o aruncare, aşa că Asesoft şi-a asigurat un avantaj consistent înaintea ultimelor zece minute, scor 69-56. Guţoaia a început cu o reuşită de trei puncte ultimul sfert rezolvând practic problema câştigătoarei partidei.

După o evoluţie entuziasmantă în faţa celor de la CSM Oradea, Darby a fost de nerecunoscut în partida cu Asesoft, americanul trecându-şi în cont doar şase puncte, la fel de slabă fiind evoluţia lui Stefan Nikolic şi chiar şi a lui Rafal Bigus, doar primele zece minute contând în economia partidei jocul pivotului polonez. De cealaltă parte, dacă Burlacu a fost anihilat, iar Kevin Ford II nu a avut realizări prea mari, Energia nu a găsit soluţii pentru a se apăra la Adrian Tudor, care a înscris în acest meci 25 de puncte.

În acest moment doar patru victorii din ultimele patru meciuri mai pot duce Energia în play-off, acest lucru depinzând însă şi de rezultatele contracandidatelor, singurul obiectiv realist fiind clasarea pe o poziţie cât mai favorabilă pentru primul tur din play-out.

www.sportingorj.ro

Comentează!

2 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.