RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Răpuşi în sfertul trei. Energia se îndepărteză de play-off

/ 5 februarie 2011

Energia a pierdut un meci extrem de important în economia luptei pentru un loc în play-off după ce BCM U Piteşti s-a impus cu scorul de 83-75 (23-24, 16-13, 28-19, 16-19).

Trupa lui Slobodan Nikolic a cedat jocul în urma evoluţiei foarte slabe din sfertul trei al întâlnirii, încercarea de revenire din ultimele minute ale întânirii fiind destul de timidă, dar mai ales tardivă.

După un început în forţă al piteştenilor, care au condus cu 4-0, în doar două minute Energia a reuşit un parţial de 10-0, dar gazdele au revenit şi au condus cu 13-11 la jumătatea primului sfert. Finalul primelor zece minute de joc a fost echilibrat, cele două reuşite de trei puncte ale lui Mocanu făcând ca Energia să câştige primul sfert la o diferenţă minimă, scor 23-24.

Sfertul secund a fost şi el la fel de echilibrat, dar absenţa din teren a lui Darby în prima parte a acestuia a cântărit în favoarea gazdelor. Pe fondul unui joc presărat cu multe erori de ambele părţi şi a unei ratări a unei aruncări de trei puncte a lui Lupusavei cu patru secunde înaintea pauzei, gazdele conduceau la jumătatea partidei cu 39-37.

După revenirea de la cabine, Energia a pierdut un tempo în joc, iar argeşenii au profitat detaşându-se la nouă puncte, scor 49-40 după doar două minute din sfertul trei. Dezastrul a continuat pentru echipa gorjeană. Coşul marcat de Troupe în finalul sfertului trei mai menţinea Energia în luptă înaintea ultimelor zece minute, dar trupa lui Slobodan Nikolic n-a reuşit în ultimul sfert decât să se apropie la un moment dat la şase puncte de adversar, ecart pe care n-a putut însă să-l depăşească.

În urma înfrângerii de la Piteşti, Energia mai are şanse doar teoretice de a prinde un loc în primele opt la finalul sezonului regulat, asta în ciuda faptului că are un program destul de favorabil, cu multe meciuri pe teren propriu cu contracandidatele în partea a doua a returului.

www.sportingorj.ro

Comentează!

7 Comentarii până acum

  • Done spune:

    trebuie remarcat aportul insemnat din partea „hobiților” 000000. da’ macar au tinut calde locurile de pe banca si stiu… vor ajuta foarte mult titularii echipei la urmatoarele antrenamente. Nu ar fi oare mai ieftin cu niste jaloane?

    • andrei spune:

      Pai … Este o problema destul de mare …. Jaloanele nu au maini si nu se apara …. Nu zic ca asa zisi „hobiti” se apara …. Dar intr-un final ii fac pe Darby pe Troupe pe Nikolic si pe Mocanu sa isi intre in forma :))

      • Done spune:

        acum serios vorbind… cat crezi ca mai pot ramane si oamenii aia in forma jucand meciuri intregi de la un capat la celalalt fara aproape nicio schimbare… am mai zis-o si la alt articol… pe rezerve le-as tine numai in „joc de glezne” tot meciul… nu „cu curu'” pe banca asa cum stau acum si platiti pe deasupra pentru a face treaba asta

        • raulica spune:

          crezi ca ei vor sa stea „cu curu” pe banca? aici e vina antrenorului ca nu ruleaza lotul

          • Done spune:

            Raulica baiatule!… Daca ar „rula tot lotul” asa cum zici tu… cam pe ce loc crezi ca am fi?… eu cred ca nu ar mai avea loc din cauza noastra Harghita, Brasov sau Iasi pe locurile 15, 16. Poate chiar am reusi performanta sa le ocupam simultan pe amandoua… locurile… 15, 16… pricepi?

          • raulica spune:

            asta e parerea ta … parerea mea este ca mai jos de atat nu am fi … exemplu meciul cu steaua cand am avut 11 puncte avantaj putea face niste schimbari sa ii odihneasca pe titulari si sa fie mai proaspeti pe final si asa am fi putut castiga … dar au fost tinuti aceiasi jucatori tot meciul, steaua a si recuperat handicapul de 11 puncte si ne’a si batut … deci in afara de oboseala nu am obtinut nimic

  • EnergiAAA spune:

    In locul ” HoBITILOR ” ar putea lua niste JUNIORI CARE AR VENII PE POST DE ” JALOANE ” FARA BANI

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.