RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Nikolic vrea o echipă de “Bad Boys”

/ 18 noiembrie 2010

Antrenorul plav al Energiei a ajuns la concluzia că are jucători buni în echipă, care pot obţine rezulate bune, dar pentru a depăşi un anumit prag al performanţei este nevoie de o doză de agresivitate şi şmecherie în jocul lor.

Slobodan Nikolic este de părere că pentru a învinge echipe precum Asesoft au BC Mureş Târgu Mureş, echipa sa trebuie să joace împingându-şi intervenţiile la limita regulametului şi, dacă este posibil, chiar dincolo de ea: “Vom avea avea două meciuri extrem de grele, cu Asesoft şi Târgu Mureş, două echipe aflate între primele patru în calsament. Un mic detaliu pe care trebuie să-l avem în vedere la aceste meciuri este cel al baschetului „murdar”. Nu putem fi „drăguţi” pe teren atâta timp cât ne vom confrunta cu nişte „băieţi răi”. În afara terenului e bine să fi drăguţ. Cu mama, tata, femeile, prietenii, dar în teren trebuie să fii puţin „murdar”. Sâmbătă, cu Asesoft, trebuie să fim mai bătăioşi”, a declarat antrenorul echipei gorjene.

Slobodan Nikolic l-a dat drept exemplu de jucător care evoluează mereu la limita faultului pe Andelko Mandic, de la CSM Oradea, dar şi pe viitorul adversar de sâmbătă, Nikola Ilic, menţionând cu regret că nu are în lot jucători capabili să joace în acest fel cu excepţia lui Mocanu: „Veţi vedea şi la meciul de sâmbătă cum procedează Ilic. Înainte de recuperări îşi blochează adversarul deseori dincolo de limita regulamentului şi abia apoi pleacă pe recuperare. Sunt jucători care au 3-4 atacuri în în fiecare meci în afara regulamentului ce rămân nesancţionate. Asta le cer şi jucătorilor mei. Să nu mai fie ca la carte, să fie un pic şmecheri. La asta mă refer când spun despre baschetul murdar. Noi avem jucători care ştiu mult baschet, joacă foarte bine, dar nu avem jucători care să joace acest „baschet murdar”, doar Mocanu ştie să facă acest lucru. E un detaliu pe care vreau să-l schimb puţin la meciul cu Asesoft.

Dincolo de aceste trucuri, Nikolic a precizat că este gata să se sacrifice pentru victoriile echipei sale: „Sunt momente în joc în care este nevoie să cauţi unele incidente. La Oradea am căutat să produc un mic incident pentru a stimula echipa şi a schimba soarta meciului, dar antrenorul lor, Cristian Achim, este un tip foarte calm. Şi cu Andelko Mandic am îăncercat ceva şi dacă mi-ar fi răspuns aş fi iscat un conflict. Aceste conflicte pot să coboare echipa adversă şi să o ridice pe a noastră. Nu se poate juca un meci de baschet profesionist fără conflict. Fac orice pentru victorie. Totuşi trebuie să fiu atent, trebuie să văd cine deschide conflictul pentru că un fault tehnic aduce o amendă de 500 de euro. Dar trebuie să câştigăm sâmbătă şi ne asumăm orice risc”, a mai declarat Slobodan Nikolic.

www.sportingorj.ro

Comentează!

3 Comentarii până acum

  • Axelinio spune:

    INTERESANTA MANIERA, NU AM CE ZICE 😀

  • abu spune:

    Veti vedea ce faulturi ne da noua Grigoras si lor nu le da!
    Nu stiu de ce ne arbitreaza iar Grigoras!
    De fiecare dat ne-a ciupit! Dar probabil ca Tocala stie mai bine! Suntem totusi prea mici, dar trebuie sa punem mai multa presiune pe Grigoras, pentru ca Ciulin, la cat de ingamfat este sigur va arbitra corect!

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.