RSS post comments feeds rss email feeds twitter

REGULAMENT Cupa “Magic FM” la streetball

/ 10 iunie 2010

Aşa cum au promis, Direcţia pentru Sport a Judeţului Gorj, www.sportingorj.ro  şi Magic FM vă cheamă la un nou weekend al baschetului sau, mai bine spus, al streetball-ului.

În funcţie de vârstă, fiecare dintre voi este aşteptat cu o echipă pentru a-şi demonstra îndemânarea şi pentru a petrece un weekend într-o atmosferă de competiţie. Baftă tuturor la Cupa “Magic FM” la Streetball!

REGULAMENT Cupa “Magic FM” la streetball

  • Fiecare echipă este formată din trei jucători şi o rezervă. Jocul poate începe şi poate fi terminat în minim doi jucători.
  • Fiecare jucător va avea asupra sa în momentul înscrierii în competiţie şi pe toată durata competiţiei un act de identitate valabil (buletin de identitate/carte de identitate/paşaport/permis de conducere).
  • Regulamentul de desfăşurare se bazează pe regulamentul jocului de baschet, adaptat la condiţiile de competiţie streetball.
  • Procedeul SLAM DUNK  este permis  în timpul desfăşurării meciurilor.
  • Schimbările sunt permise în număr nelimitat, dar numai atunci când mingea nu este în joc.
  • Echipa care va avea lovitura de începere va fi determinată prin tragere la sorţi.
  • Se va schimba posesia mingii după fiecare coş marcat.
  • Mingea va fi întotdeauna repusă în joc de echipa care are posesia de la centrul terenului.
  • Fiecare coş marcat va conta 1 punct. Coşurile marcate din spatele liniei de 6,25 m vor conta 2 puncte. Fiecare fault pe aruncare va fi penalizat cu o aruncare de la linia de aruncări libere, cu excepţia faulturilor pe aruncare din spatele liniei de 6,25 m pentru care se vor acorda două aruncări libere.
  • Dupa fiecare recuperare defensiva, echipa aflata in posesia mingii va trebui sa scoata mingea in afara spatiului de 3 secunde prin dribling sau pasa. In cazul in care echipa care realizeaza recuperarea defensiva alege sa finalizeze cu aruncare fara sa scoata mingea in afara spatiului de 3 secunde, jocul se va intrerupe si va fi reluat de la centrul terenului de catre echipa care a realizat recuperarea defensiva.
  • Fiecare fault, după al 5-lea acumulat de o singură echipă va fi penalizat cu o aruncare de la linia de aruncări libere. După executarea aruncării libere, indiferent de reuşita acesteia, se va schimba posesia. În cazul unui coş cu fault se vor contabiliza pe foaia de joc coşul marcat, precum şi faultul, fără însă a se acorda şi o lovitură de la linia de aruncări libere.
  • Orice fault cu caracter intenţionat şi/sau orice lovire dură a adversarului, certificate de monitor, duc automat la o aruncare liberă pentru cel faultat si posesia mingii. În cazul în care jucătorul faultat este in incapacitate de a executa aruncarea, oricare dintre membrii echipei poate executa lovitura liberă.
  • Echipa câştigătoare a unui meci va fi desemnată echipa care va ajunge prima la 15 puncte sau echipa aflată în avantaj după 15 minute de joc. În caz de egalitate după 15 minute de joc, echipa câştigătoare va fi desemnată după o repriză de prelungiri în care se va juca până la 3 puncte marcate, fără limită de timp.
  • Principiul de bază este spectacolul sportiv. De aceea va funcţiona o regulă nescrisă de 30 de secunde care va putea fi aplicată de monitorul terenului şi care va penaliza echipa care trage de timp prin pierderea posesiei.
  • Fiecare echipă are dreptul la un time-out de 40 de secunde în fiecare meci. Pe durata time-out-ului, ca şi pe durata meciului, cronometrul nu va fi interrupt.
  • Programările meciurilor vor fi întocmai respectate, orice întârziere ducând la pierderea meciului de către echipa în cauză cu scorul de 0 la 7.
  • Monitorul terenului va interveni şi va decide doar în momentul în care apar neînţelegeri între componenţii celor 2 echipe. El poate sancţiona un jucător cu fault tehnic în cazul în care comportamentul acestuia este unul care depăşeşte limitele unui comportament civilizat, caz în care echipa adversă va beneficia de o aruncare liberă şi de posesia mingii.
  • In cazul în care un component al unei echipe solicita sancţionarea echipei adverse pentru o abatere de joc, iar componenţii echipei adverse nu sunt de acord, meciul se întrerupe doar prin intervenţia monitorului, în caz contrar faza de joc va continua. Abaterile împotriva echipei adverse pot fi solicitate doar de către jucătorii aflaţi în teren.
  • Orice act de violenţă/comportament huliganic/comportament antisportiv sau care contravine principiului de fair-play, indiferent de motiv, va conduce la eliminarea din competiţie a jucătorului şi/sau echipei/echipelor în cauza. Meciul se va considera nul în cazul în care ambele echipe sunt descalificate, sau câştigat cu scorul de 7 la 0 de echipa care nu a fost eliminată pe motiv disciplinar.

Înscrierile se pot face la sediul Directiei pentru Sport a Judetului Gorj, situat în Hotelul Sport din Târgu Jiu (la stadion), telefon 0253 222314, la adresa de e-mail [email protected] , sau la Daniel Ilie – 0724 355 982 / 0763 054 962 până la data de 18.06.2010 , între orele 8:30-15:30.

www.sportingorj.ro

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.