RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Declaraţiile lui Mititelu au redeschis o poveste mai veche, cea a banilor promişi Pandurilor la meciul cu CFR Cluj din 2008

/ 19 noiembrie 2009

PanduriiCazul meciului dintre CFR Cluj şi Pandurii Târgu Jiu, câştigat în primăvara lui 2008 de gorjeni pe stadionul din Gruia a fost redeschis de declaraţiile războinice ale lui Adrian Mititelu la adresa ardelenilor după meciul de cupă dintre Universitatea Craiova şi CFR Cluj.

Supărat pe prestaţia arbitrului Alexandru Tudor, Adrian Mititelu a declarat că antrenorul Eugen Neagoe i-a mărturisit că pe vremea când antrena Pandurii, în pauza meciului CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu, când Pandurii conduceau deja cu 1-0, din partea gazdelor s-ar fi oferit gorjenilor 50.000 de euro pentru a facilita victoria CFR-ului. Partida s-a încheiat cu victoria Pandurilor cu scorul de 2-1, însă primul scandal legat de acest meci nu a fost acesta, ci unul legat de o sumă dublă de bani care ar fi trebuit să vină dinspre Steaua spre trupa lui Neagoe, scandal iscat odată cu publicarea stenogramelor discuţiilor telefonice dintre Victor Piţurcă şi Gigi Becali. Despre acei bani, conducerea Pandurilor a declarat la vremea respectivă că au ajuns la Pandurii, dar nu a fost vorba de o motivare suplimentară pentru jucători, ci de un simplu împrumut dat de Becali lui Condescu pentru repararea vestiarelor de pe Stadionul „Municipal” din Târgu Jiu după ce acestea fuseseră afectate de un incendiu.

Nici actualul scandal, cel iscat de declaraţiile lui Mititelu, nu este susţinut de declaraţiile jucătorilor. Căpitan de echipă la acea vreme, Alin Rus declară că nu ştie nimic despre acest episod, că nimeni din oficialii ardelenilor sau din anturajul acestora nu a pătruns în vestiarul Pandurilor, iar Eugen Neagoe n-a părăsit vestiarul echipei în acea pauză.

“Mă duc la DNA să spun tot ce ştiu. Mi-a zis mie Eugen Neagoe că în 2007, la un meci CFR-Pandurii, a venit Iuliu Mureşan cu 50.000 de EURO la pauză în vestiarul celor de la Pandurii, ca să se dea la o parte. Pandurii conduceau la pauză cu 2-0. Neagoe n-a vrut să se dea la o parte şi s-a terminat 2-1. Pe Gigi Becali l-au luat cei de la DNA cu „Valiza”, dar pe cei de la Cluj nu i-au luat. Echipa asta de rahat a dat 50.000 de EURO ca să câştige un meci, numai cu d’astea umblă! Au luat atunci titlul cu 17 blaturi, altfel nu aveau cum să câştige” , a declarat Adrian Mititelu la Telesport după meciul de cupă Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1.

Stenograma discuţiilor dintre Victor Piţurcă şi Gigi Becali (parţial):

stenograma piturca_becali cluj

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.