RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Pieno Zvaigzdes, ultimul adversar al Energiei din TOP 32 FIBA EuropeCup

/ 2 februarie 2016
Energia Târgu Jiu poate ajunge în fazele eliminatorii ale competiției FIBA EuropeCup dacă îi învinge astăzi pe baltici, în fața cărora a cedat în partida tur, din Lituania, la diferență minimă, 93-95, după o repriză suplimentară.

{BCB07E9E-AA51-47C3-8768-EA84072D8192}flexible

Trupa lui Hristu Șapera are totul la mâna ei în ceea ce privește avansarea în TOP 16 FIBA EuropeCup. Calculele sunt simple pentru Energia: bate pe Pieno și termină grupa S pe prima poziție, care, înaintea ultimei etape din faza curentă a întrecerii, ar putea scoate în calea gorjenilor echipe precum Belfius Mons din Belgia sau Kkimik Yuzky din Ucraina.

Cum o înfrângere nici nu este luată în considerare de banca tehnică a băieților noștri, Energia trebuie să învingă o echipă pe al cărei teren a cedat în tur, la limită și după prelungiri ce-i drept, dar care traversează o perioadă bună din punct de vedere sportiv. Pieno Zvaigzdes nu a ieșit din ecuația calificării mai departe, asta cu atât mai mult cu cât lituanienii au obținut victoria pe terenul Cibonei Zagreb, la capătul unui joc controlat practic de baltici, decis totuși în over-time. Gruparea antrenată de Mantas Sernius a bătut inclusiv în campionat un nume sonor, așa cum este Lietuvos Rytas, iar perioada bună a adversarei oltenilor nu poate fi pusă la îndoială.

Pentru Pieno, principalele guri de foc sunt Andriy Agafanov, Derrick Low (ex-BC Timișoara) și extrema americană Ramon Moore. De origine ucraineană și măsurând 2.08 metri, Agafanov este pivotul titular al balticilor, fiind cel mai bun marcator și, totodată, cel mai bun recuperator al echipei sale: 12.9 puncte și 5.6 recuperări per meci. El se remarcă datorită unui joc bun făcut sub panou, în special în relații de 1 contra 1, dar este lent, cu un joc de picioare pe măsură. Conducătorul american Derrick Low a ajuns la Pieno după aventura eșuată de la BC Timișoara, iar în echipamentul lituanienilor are cele mai multe assist-uri, cu o medie de 5.2 pe dispută, fiind un jucător căruia îi place să creeze pentru coechipierii săi, dar care poate penetra cu ușurintă defensiva adversă sau chiar poate aduce puncte prin aruncări de la semi-distanță și distanță. În fine, Ramon Moore reprezintă un pericol pentru orice adversar datorită aruncării foarte bune de 3, dovadă fiind procentajul de 43.2% din spatele arcului de cerc, și atleticității de care acesta dispune.

În altă ordine de idei, Hristu Șapera nu se va baza nici la acest meci pe Porter Troupe, cel care de abia zilele trecute a început să reia antrenamentele, dar la o intensitate mult scăzută față de restul echipei, motivul fiind dat de ruptura musculară care pare că îl va ține pe căpitanul Energiei departe de o partidă oficială până la deplasarea din Capitală, pentru etapa contra Stelei de peste o săptămână și jumătate.

Disputa dintre Energia și Pieno, care se va juca practic cu calificarea pe masă pentru gorjeni, e programată astăzi, de la ora 20:00, în Sala Sporturilor Trivale din Pitești.

foto: FIBA

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.