RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Energia, într-un moment delicat

/ 1 noiembrie 2015
Energia Târgu Jiu traverseză una dintre cele mai zbuciumate perioade de la promovare. 

energia-club.jpg-bun

De-a lungul celor șapte ani în prima divizie de baschet, au existat momente de cumpănă în activitatea echipei, în special în sectorul financiar, dar, de data aceasta, probleme sunt în plan sportiv, iar situația trebuie gestionată exemplar de conducerea clubului pentru ca Energia să redevină o forță baschetbalistică în România.

11 – locul pe care se situează Energia în clamsamentul la zi al Ligii Naționale.

4 – înfrângeri din 5 partide are trupa lui Constantinides în acest debut de sezon.

Cert este că oltenii sunt în impas. Victoria cu Sigal din Europa pare să fi fost doar de palmares, ci nu pentru a trezi mașinăria ce ediția precedentă funcționa exemplar, ce-i drept și în altă alcătuire. Încă un lucru este sigur: dacă Energia nu pune capăt seriei negre, calificarea în play-off-ul campionatului nici nu poate intra în calcul anul acesta, iar în FIBA Europe Cup gorjenii riscă să rămână cu victoria împotriva kosovarilor de marțea trecută.

U BT Cluj Napoca și BC Mureș urmează în Liga Naționala, AEK Larnaca și BC Astana pe plan continental.

Zvonurile conform cărora Antonis Constantinides se va prezenta cu demisia după meciul de marți din Cipru sunt tot mai sonore, dar în acest moment nu banca tehnică trebuie scoasă țap ispășitor pentru tot ce se întâmplă în Gorj. Sigur, Constantinides poartă vina unui scouting jalnic făcut în vară, dar indiferent de ce antrenor ar veni acum la Târgu Jiu, acestuia îi va reveni misiunea de a redresa corabia, iar acest lucru tinde spre imposibil, deoarece lotul nu oferă nimic bun în afara neobositului Porter Troupe și compatriotului său Lamont Mack.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla imediat după jocul cu AEK, dar e absolut necesar ca management-ul clubului să gestioneze extrem de bine situația delicată, bineînțeles dacă acesta este capabil să scoată Energia din mocirlă, înainte ca sezonul să fie compromis.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

 • Tyte spune:

  Era de asteptat.Baschet cu 90% mercenari adusi de peste tot si platiti cu Bani grei.Degeaba castigam campionate nationale de copii si juniori. Cati joaca in liga I ?
  Strategia cu merceari cred ca a distrus definitiv baschetul
  Romanesc.
  Pacat.
  De-asta nu mai merg la meciurile Energiei.

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.