RSS post comments feeds rss email feeds twitter

CSȘ Târgu Jiu, la Turneul Final U18. Alex Gliga: „Vreau să mulțumesc întregii echipe pentru munca depusă anul acesta”

/ 27 aprilie 2015
La un an de la retragerea din activitatea de jucător profesionist și inițierea în tainele meseriei de antrenor, Alex Gliga s-a calificat, alături de elevii săi, la Turneul Final U18.

10344191_640964742625883_5738977568711820849_o

Baschetul prinde la Târgu Jiu. Performanțele vin unele după altele fie că vorbim de seniori sau de nivel juvenil. În paralel cu jucătorii Energiei, care au obținut medaliile de bronz în Turcia, acasă, în Sala Sporturilor, CSȘ Târgu Jiu și-a asigurat biletele pentru Turneul Final U18, în urma patrulaterului de recalificare. Pregătiți de Alexandru Gliga, fostul component al surprizei FIBA EuroChallange, tinerii baschetbaliști au trecut, pe rând, de CSȘ Dinamo 6 București, CSȘ Mediaș și CS Viitorul Cluj Napoca. Astfel, aceștia vor lua mâine drumul Clujului, unde se va decide campioana sezonului 2014/2015 la under 18.

Alexandru Gliga pare să fie unul dintre tehnicienii tineri și dornici de marea performanță, cunoștințele baschetbalistice fiind de partea sa, prin prisma sezoanelor petrecute sub comanda unor oameni consacrați în fenomen, care au stat, de-a lungul anilor, pe banca Energiei, ca Theo Evans, Slobodan Nikolic, Florin Nini și Antonis Constantinides, dar nu numai. „În primul rând, vreau să mulțumesc întregii echipe pentru munca și efortul depus pe parcursul anului acesta. Țin să-l felicit și pe domnul profesor Bekeș Gabriel care a crescut această generație frumoasă, dar și Berca Ionuț și Alionescu Claudiu, colegul meu și directorul clubului sportiv școlar. O experiență inedită pentru mine în functia de antrenor, dar în același timp frumoasă. Am avut șansa de a lucra cu o generație talentată atât la U18, cat și la Liga 1, încercand să le aduc un pic din experiența mea acumulata de-a lungul anilor în primul eșalon. Cu siguranta nu am o vasta experiență, fiind la început de carieră, dar cred că tot ce am făcut, am făcut din pasiune și multa muncă. Mă bucur că am reușit să am și rezultate chiar din primul an!”, spune Gliga.

Acesta nu a uitat să evidențieze marea performanță reușită de Energia Târgu Jiu, echipa momentului în baschetul românesc, și speră ca actualii săi elevi să facă cât mai repede pasul cel mai important al carierei, spre Liga Națională. „Vreau să felicit întreaga structură a clubului Energia pentri fabuloasa performanță realizată în EuroChallange și campionat. Încă o dată se dovedește că și un oraș mic, cu niște posibilitați mai mici, poate sa aibă rezultate la nivel înalt. Totul începe sa se contureze din ce în ce mai bine de la nivelul juvenil până la seniorat, totul este structurat pentru o continuitate în performanță. Antrenorii primei echipe au adus niȘte rezultate fenomenale și țin să precizez că-și îndreaptă atenția și către această generație de juniori. Eu, în strânsă legătură cu aceștia, avem rolul de a-i ajuta să facă pasul în câțiva ani la prima echipă”, dezvăluie tânărul antrenor român.

În teren, liderii generației actuale sunt Silviu Sanda și Adrian Vlad, cei doi luând deja contactul cu tot ce înseamnă pregătirea unei echipe angrenate în EuroChallange. Alături de ei, la performanța obținută au pus umărul: Alexandru Berca, Eduard Bălcescu, Cosmin Rogobete, Radu Rîșniță, Alexandru Buju, Alexandru Buzuloiu, Gabriel Ciurea, Horia Constantinescu, Cătălin Tilea, Eduard Fariseu și Horia Homescu.

3 tiluri a cucerit CSȘ Târgu Jiu până să bifeze, anul acesta, un nou Turneu Final.

„Plecăm la Turneul Final, iar ce se va întâmpla acolo rămâne de văzut!” – Alexandru Gliga, antrenor CSȘ Târgu Jiu.

www.sportingorj.ro
Comentează!

1 Comentariu până acum

  • Ionescu Cristian spune:

    Acest antrenor nu a fost niciodata jucator de baschet, a preluat o generatie de aur de baschetbalistii pe care a distrus-o. Nepriceperea lui si lipsa de interes a clubului energia fata de acesti juniori a facut ca nici varfurile acestei generatii de 4 ori campioana nationala sa nu poata promova in acest sport. Domnule Gliga ai ingropat un vis frumos al acestor baieti. Probabail e prea mult pentru tine sa intelegi cat rau ai facut. Rusine….

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.