RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Final cu scântei la Târgu Jiu

/ 23 februarie 2015
Energia Târgu Jiu și-a adjudecat partida cu CSM Oradea, scor 89-74, după o a doua jumătate foarte bună reușită de băieții lui Antonis Constantinides, dar cu un final din care nu au lipsit incidentele.

DSC_0088-390x390

Obișnuită deja cu baschetul jucat în Europa împotriva unor formații cu nume de pe bătrânul continent și calificată în sferturile FIBA EuroChallange, Energia s-a întors în campionat, acolo unde continuă lupta pentru un loc frunțaș la finalul sezonului regulat. De aceea, gorjenii au învins CSM Oradea, scor 89-74, după o partidă încheiată prost la Târgu Jiu. Finalul confruntării a adus o încăierare generală pe parchet între jucătorii celor două echipe, fiind nevoie de momente bune pentru calmarea spiritelor.

La scorul de 84-68, după un coș de trei puncte semnat Tal Karpelesz, care a pecetluit succesul Energiei, pivotul celor de la CSM Oradea, Mladen Pantic, i-a aplicat un cot în plină figură omologului său, Andreas Glyniadakis, nesancționat și, pur și simplu, neglijat de arbitrii întâlnirii. Grecul din tăbăra câștigătoarei Cupei României a reacționat nervos la adresa lui Pantic, cei doi purtând o dispută fizică pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu Jiu. Subotic, Pașca și Krapic, de la oaspeți, au tăbărât cu picioarele pe Glyniadakis, moment în care s-a declanșat o încăierare generală, prefațată de mai multe clinciuri de-a lungul meciului.

Cu Ion Olaru la masa oficială, în postura de comisar FRB, fluierașii au tras concluziile fazei, Glyniadakis, Pantic, Subotic, Pașca și Aktas încasând greșeală eliminatorie.

„Am vorbit la final cu Glyniadakis şi mi-a spus „coach, era să mă omoare”.” – Antonis Constantinides, antrenor Energia Târgu Jiu.

Energia Târgu Jiu –CSM U Oradea 89-74 (16-22, 17-18, 31-15, 25-19)

Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 800

Energia: Watson (17), Troupe (9), Darby (27), Kremen (2), Milosevic (14), Bratoloveanu, Minea, Vlaicu, Karpelesz (6), Omer, Aktaş, Glyniadakis (14). Antrenor: Antonis Constantinides.

CSM U Oradea: Markovic (10), Paşca (8), Pop, Hora, Dillon (25), Subotic (14), Lupusavei, Nuhanovic (6), Pantic (4), Corpodean, Vlahovic (7). Antrenor: Cristian Achim.

Arbitri: Ciprian Stoica, Bogdan Podar, Cosmin Prişcă. Comisar: Ion Olaru.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.