RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Au dat-o în bară! – Analiza om cu om a meciului cu Astra

/ 21 septembrie 2014
Ghinion teribil pentru Pandurii Târgu Jiu pe terenul vicecampioanei! Echipa lui Petre Grigoraș a condus până în minutul 72 acasă la Astra,  a lovit de trei ori barele porții lui Lung și a mai irosit alte mari ocazii mari de gol, dar a pierdut, scor 1-2, la Giurgiu. Astra a câștigat în penultimul minut de joc după ce a avut avantaj numeric timp de peste 70 de minute.

1Pandurii a făcut o primă repriză fabuloasă pe terenul Astrei. A început cu mult curaj și a marcat în minutul 8 prin Momcilovic, în urma unei lovituri de colț. Astra, practic, nu a existat, dar a primit un cadou de la centralul Robert Dumitru, fluierașul exclus din arbitraj în urmă cu câțiva ani de Ion Crăciunescu după un meci U Cluj-Astra. Dumitru l-a eliminat pe Erico, imprudent în fața lui Budescu ca ultim apărător. Și în 10 oameni, Pandurii a fost vioara întâi și fără antrenor pe bancă, Petre Grigoraș fiind eliminat.

Oltenii puteau lua o opțiune importantă la victorie în minutul 25. Roman, singur cu Lung a șutat în bară, mingea a revenit la Nistor care a trimis tot în bară iar Răduț a șutat slab în aceeași fază, Lung reușind să respingă. Roman, titularizat în dauna lui Matulevicius, a mai ratat o șansă, trecând pe lângă o minge în fața porții. Pe finalul primei părți și Răduț a nimerit bara din lovitură liberă.

Pe fondul unui arbitraj părtinitor, Astra s-a aruncat peste Pandurii care și așa putea marca. Roman, însă a ratat din nou, cu capul, din 6 metri. Astra a egalat în minutul 72 prin Joazinho după un corner iar Bukari i-a îngenunchiat pe olteni în minutul 89 cu un șut de la marginea careului. La ultima fază, gorjenii au luftat în careul advers și rămân în zona retrogradării, cu 7 puncte, deși jocul reclamă o poziție mult mai sus.

Cum au jucat oltenii în cel mai bun meci din deplasare (toți, dar absolut toți, merită felicitați pentru modul cum s-au bătut):

Stanca: Intervenții sigure, a dat încredere echipei. Intervenții bune la Laban și Enache în prima parte. A dominat careul propriu la mingile înalte. Nu a avut nici o vină la goluri.

Pleașcă: Foarte activ cât a jucat. A dat și o centrare de gol în fața porții dar Roman a ajuns târziu. A primit îngrijiri medicale câteva minute și probabil de asta a și fost înlocuit.

Erico: A început de două ori titular în accest sezon dar nu a terminat nici un meci pe teren. La Craiova s-a accidentat în minutul 8 iar acum a fost eliminat în minutul 21 după un atac neglijent, ca ultim apărător, la Budescu care l-a păcălit pe arbitru. Până atunci jucase bine.

Christou: Un nou meci reușit, după cel cu Petrolul pentru stoperul cipriot. Se pare că a eliminat gafele din jocul său.

Momcilovic: Înger și demon ! A marcat în minutul 8, cu capul, dar l-a ținut în joc pe Joazinho la golul egalizator al Astrei. Nu a ieșit la linia fundașilor la o lovitură de colț și Joazinho a înscris din fața porții.

Elton: Imperial în acest joc. A început mijlocaș defensiv și a trecut fundaș după eliminarea fratelui său, fiind fantastic în ambele ipostaze.

Anton: Muncitor și combinativ. A alergat enorm iar efortul fizic l-a epuizat mult prea devreme. Astra a profitat de golul lăsat de Anton și a marcat tocmai din zona ce trebuia acoperită de un închizător. Poate și Grigoraș s-a pripit cu schimbarea.

Nistor: Din ce în ce mai bun. A oferti asistul la golul lui Momcilovic și a creat alte multe faze. A avut și ghinion, șutul său de la distanță lovind bara. A făcut și el risipă mare de efort care, din păcate, nu a ajutat echipa.

Răduț: A început extremă dreapta și a încheiat în fața apărării. E un pericol ca mijlocaș defensiv pentru propria echipă. A pierdut câteva mingi importante care se putea transforma în gol. Veriga slabă de această dată de la mijloc. A avut și el o bară din lovitură liberă.

Roman: Groparul echipei ! A ratat pe bandă rulată din poziții formidabile. Pe final a fost simplu spectator că a terminat „benzina”.

Nicoară: Început superb. L-a dominat clar pe Rus, adversarul direct. A obținut cornerul din care s-a marcat. Bătăios pentru fiecare balon, cu poftă de joc.

Shalaj: I-a pus mingea pe cap lui Roman în 6 metri, dar degeaba. Altfel destul de modest.

Buleică: A intrat ca fundaș dreapta și și-a făcut treaba.

Iorga: Din nou foarte slab. Incapabil să producă ceva. În minutul 93 a dat o centrare bunicică, dar colegii nu au fructificat-o.

Astra Giurgiu – Pandurii Târgu Jiu 2-1 (0-1)
Stadion „Marin Anastasovici”, Giurgiu, spectatori: 2.000

Au marcat: Joaozinho (min. 71), Bukari (min. 89) / Momcilovic (min. 8)

Astra: Lung jr. – L. Rus, Toure, Oros (min. 59 Cristescu), Joaozinho – Laban (min. 46 Florescu), Takayuki – Enache (min. 46 Chițu), Budescu, de Amorim – Bukari. Antrenor: Daniel Isăilă.

Pandurii: Stanca – Pleașcă (min. 60 Buleică), Christou, Erico, Momcilovic – Anton (min. 75 Iorga), Elton – Răduț, Nistor, Nicoară (min. 65 Shalaj) – Roman. Antrenor: Petre Grigoraș.

Cartonașe galbene: Budescu (min. 14), Laban (min. 45), L. Rus (min. 54), Bukari (min. 89), Joaozinho (min. 90+2) / Răduț (min. 51), Christou (min. 60), Shalaj (min. 80), Nistor (min. 85)

Cartonaș roșu: Erico (min. 22)

Arbitri: Robert Dumitru – Florin Păunescu, Vlad Bîrleanu.

www.sportingorj.ro
Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.