RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Recordul lui Vintilescu în pericol. Cine marchează mai mult de 6 goluri la Pandurii?

/ 3 februarie 2011

Articol publicat de săptămânalul Gorj News

Pandurii face parte din categoria celor mai zgârcite echipe cu proprii suporteri în ceea ce priveşte numărul de goluri marcate în Liga I. Cifrele spun totul, nu mint, iar pentru că este vorba de o întindere de cinci ani şi jumătate nimeni nu poate spune că e vorba de întâmplare sau de o situaţie trecătoare.

Statisticile sunt dure cu cei care au trecut pe la Pandurii sau sunt încă la echipă, fie că e vorba de jucători, antrenori sau conducători. În 188 de partide jucate, Pandurii au înscris doar 147 de goluri, ceea ce înseamnă foarte puţin chiar şi pentru o echipă aflată mereu în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

În vreme ce în campionatul românesc au existat de-a lungul timpului mai mulţi atacanţi pur-sânge ce au reuşit să aibă o rată de de goluri marcate pe meci mai bună decât întreaga echipă a Pandurilor, Dudu Georgescu marcând, de exemplu, de 252 de ori în 370 de partide jucate în Liga I, echipa gorjeană n-a găsit încă atacantul care să marcheze mai mult de şase goluri pe sezon.

Cel care este încă încoronat cu titlul de golgheter al Pandurilor cu şase goluri marcate într-un sezon în Liga I este Sorin Vintilescu, jucătorul care a intrat în istoria echipei gorjene marcând primul gol pentru Pandurii în Liga I. Vintilescu a înscris cele şase goluri în sezonul 2006-2007, cel care a fost cel mai liniştit pentru gorjeni, Pandurii salvându-se de la retrogradare cu multe etape înaintea finalului de campionat.

Apostu mizează pe căderea recordului

Bogdan Apostu crede că viaţa recordului lui Vintilescu nu va mai avea viaţă lungă, chiar el punându-i gând rău: „Dacă sunt sănătos cu siguranţă voi bate recordul lui Vintilescu, de şase goluri într-un sezon. Anul trecut am avut opt sau nouă goluri în prima ligă, jumătate de an la Internaţional, jumătate la Pandurii. La Pandurii n-a marcat nimeni mai mult de şase goluri, dar sunt sigur că până la finalul campionatului acest record va fi doborât, de către mine sau de către altcineva, dar sunt sigur că va fi doborât. Voiculeţ are patru goluri, am şi eu trei, Pintilii la fel. Sunt sigur că dacă vom juca de aceeaşi manieră ofensivă cum am jucat de la venirea domnului Grigoraş, acest record va fi doborât cu certitudine”, spune atacantul Pandurilor.

Apostu sau Voiculeţ?

Marcator a două goluri în poarta Rapidului, la fel în cea a Jiului, şi a câte unui gol în dauna celor de la Poli Timişoara şi FC Argeş în sezonul 2006-2007, Vintilescu spune că vrea să scape de acest record cu care nu se mândreşte deloc şi le urează baftă atacanţilor de la Pandurii în faţa porţilor adverse: „Eu chiar îi doresc din tot sufletul să mă depăşească. Îi ţin pumnii pentru că nu e un record cu care să pot să mă laud. După părerea mea, Voiculeţ are cele mai mari şanse să bată recordul, el e mai aproape”, este de părere Vintilescu.

Analiza golgheterului

Vintilescu a urmărit cu interes meciurile Pandurilor din această pauză competiţională şi s-a concentrat, în mod firesc, asupra atacanţilor ce aspiră la un loc în lotul gorjenilor. Despre singurul transfer cert din ofensiva pandură, Vintilescu a evitat să dea verdicte spunând că ar dori să-l vadă mai mult la lucru: „Nu ştiu dacă Lemnaru poate să înscrie atâtea goluri în retur încât să bată el recordul. Nu-l ştiu prea bine, aşa că nu pot spune prea multe despre el”. În schimb, în legătură cu cei doi stranieri aflaţi în probe, fostul atacant al Pandurilor a dat verdicte cât se poate de clare: „Brazilianul e departe de ceea ce am vrea de la el, dar Stupic a arătat ceva. Nu mi se pare deloc rău, dacă ar fi după mine l-aş lua, dar e vorba doar după ce am văzut la televizor, într-o repriză”, şi-a încheiat Vintilescu rapida analiză a celor ce visează să dea goluri pentru Pandurii.

Articol publicat de săptămânalul Gorj News

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.