RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Baschetbaliştii de la Energia ar putea întâlni pe Gladiator Cluj în play-out

/ 6 aprilie 2010

Clasamentul final al Diviziei A de baschet masculin întocmit pe baza rezultatelor din teren arată că Energia ar trebui să joace în play-out cu SCM U Craiova, însă adversarul gorjenilor va fi stabilit la masa verde.

Echipa craioveană a jucat în ultimul meci al sezonului regulat, în partida ce la Cluj, cu U Mobitelco, cu cinci jucători străini în teren în acelaşi timp, fapt ce contravine regulamentului de desfăşurare a partidelor în Divizia A. Deşi oficialii craiovei au fost avertizaţi că nu au voie să facă acest lucru, aceştia au ignorat avertismentele arbitrilor şi observatorului şi au jucat cu cinci stranieri. Comisia Centrală de Competiţii din cadrul Federaţiei Române de Baschet urmează să studieze acest caz şi să ia o măsură înaintea validării clasamentului Diviziei A la finele sezonului regulat, clasament în funcţie de care sunt stabilite primele etape din play-off şi play-out. SCM U Craiova are mari şanse de a fi descalificată la acel joc, urmând a pierde nu doar meciul, cu scorul de 20-0, ci şi punctul acordat echipei învinse. Drept urmare, SCM U Craiova ar putea ajunge, fără acest punct, pe ultimul loc al clasamentului. Mişcarea făcută de craioveni are ţintă ajungerea în turul doi din play-out în faţa unui adversar considerat mai facil, Dinamo Bucureşti, însă printre deciziile ce ar putea fi luate de federaţie ar putea fi şi aceea de excludere a echipei craiovene din Divizia A.

Dacă federaţia va decide doar depunctarea craiovenilor, Energia Rovinari urmează să joace în play-out în compania celor de la Gladiator Cluj în locul celor de la SCM U Craiova.

www.sportingorj.ro

Comentează!

4 Comentarii până acum

Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.