RSS post comments feeds rss email feeds twitter

Interviurile Sport in Gorj: Sorin Vintilescu prevede un an greu pentru CS Pandurii Târgu Jiu din cauza crizei financiare

/ 25 ianuarie 2010

Sorin Vintilescu prevede un an greu pentru CS Pandurii Târgu Jiu din cauza crizei financiare:

„Din păcate punem medaliile în urma participărilor”

Sorin Vintilescu, fostul atacant al Pandurilor, încă în topul celor mai prolifici jucători ce au evoluat în tricoul echipei gorjene în prima ligă deşi a jucat mult mai puţin decât alţi atacanţi cu nume şi cu pretenţii, este de la sfârşitul lunii octombrie directorul coordonator al Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu. Am încercat să aflăm de la el care sunt paşii pe care i-a programat în 2010 pentru clubul ale cărui destine le conduce, club ce este obişnuit cu performanţa, dar care, ca toată suflarea gorjeană, trebuie să facă faţă crizei financiare.
Cristi Constantinescu

Reporter: Eşti doar de câteva luni în fruntea Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu şi se poate spune că eşti încă la început de drum. Cum crezi că va fi pentru tine, dar şi pentru club anul 2010?
Sorin Vintilescu: Nu neaparat pentru mine, dar cred că 2010 va fi un an greu pentru toată lumea, pentru club aşa cum va fi şi pentru ţară, în general. Şi noi, la club, ne confruntăm cu aceleaşi probleme probleme financiare. Vom încerca să le rezolvăm aşa cum putem mai bine şi să le asigurăm sportivilor cele mai bune condiţii pentru a face performanţă.

Rep.: Care sunt obiectivele pe care le aveţi la club pentru acest an?
S.V.: Aşa, în mare, în plan strict sportiv ne dorim în primul rând să participăm la cât mai multe concursuri. Din păcate punem medaliile în urma participărilor din cauza condiţiilor financiare… Chiar şi în aceste condiţii ne dorim ca în 2010 să îmbunătăţim bilanţul medaliilor obţinute anul trecut. Am avut anul trecut 47 de medalii şi pentru 2010 ne-am propus să obţinem undeva la 55 de medalii. Apoi ne dorim ca în acest an să reuşim să ieşim cu cel puţin un sportiv la concursuri internaţionale fiindcă, din păcate, anul trecut nu s-a participat la niciun concurs internaţional. Ne-am propus de asemenea să îmbunătăţim condiţiile de pregătire ale sportivilor. Şi tot la obiective, pe plan intern ne dorim îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru angajaţii noştri. Din păcate şi aici avem câteva probleme.

Rep.: Care sunt semnalele primite în legătură cu bugetul de care va dispune clubul în acest an?
S.V.: Stăm şi noi şi privim spre ce se întâmplă la Bucureşti. Din semnalele pe care le-am primit, totuşi neoficiale, se pare că vom avea acelaşi buget pe care l-am avut şi anul trecut. Asta în ceea ce priveşte subveţiile de la guvern. Noi am putea îmbunătăţi acest buget prin veniturile proprii şi noi ne vom chinui ca ele să fie mai mari decât cele de anul trecut pentru a avea un buget mai mare.

Rep.: Cam ce ar însemna bugetul primit de la guvern în raport cu ceea ce este necesar la acest club?
S.V.: Păi ce să însemne? Salariile angajaţilor şi o parte din plata utilităţilor. Doar o parte. În ceea ce priveşte sportul şi ceea ce este necesar pentru sportivi trebuie să producem bani. Cu cât vom produce mai mulţi bani, cu atât vom avea mai mulţi bani pentru sport.

Rep.: De unde vin cele mai mari speranţe la medalii în acest an?
S.V.: La clubul nostru, de ani în şir, atletismul a ţinut drapelul. A obţinut cele mai multe medalii şi cele mai răsunătoare rezultate. Şi de la secţia de box aşteptăm rezultate foarte bune, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, nu trebuie să reamintesc faptul că Petrişor Gănănău este multiplu campion naţional şi medaliat la campionatele mondiale. Avem în plan o revigorare a activităţii secţiei de lupte. Vrem să-i ajutăm mai mult pentru că aici au fost unele probleme. Trebuie ca această secţie să revină acolo unde a fost pentru că ştim cu toţii, cei din lumea sportului, că la Târgu Jiu a fost un centru de tradiţie la lupte, dar au apărut unele probleme şi n-au mai apărut rezultate. Vrem să punem cu toţii umărul pentru a avea măcar o parte din rezultatele din trecut.

Rep.: Ai amintit de oameni şi performanţe sportive atunci când ai vorbit de obiective. În ceea ce priveşte infrastructura, care ar fi obiectivele din 2010?
S.V.: Avem în vedere amenajarea unei săli de forţă modernă şi ar mai fi un proiect, unul foarte ambiţios, îndrăzneţ, dar totodată posibil. Vrem ca în acest an, împreună cu cei de la echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu, să construim o pistă din material sintetic. O pistă de alergare. În plus ne gândim că trebuie să facem ceva cu acest ştrand care riscă să devină o ruină. Încercăm să găsim resursele financiare ca să rezolvăm această problemă. Vom încerca o colaborare cu autorităţile locale sau cu ajutorul ministerului pentru a face o reparaţie capitală la ştrand pentru că sunt doar două ştranduri în Târgu Jiu, iar al nostru nu funcţionează. Acest ştrand ar putea aduce beneficii mari clubului nostru, dar asta presupune şi o minimă investiţie şi, din păcate, investiţiile sunt cam blocate…

Rep.: Care este calendarul competiţional al sportivilor legitimaţi la Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu pentru anul 2010?
S.V.: Pentru noi programul competiţional începe practic din luna februarie când vom avea concursuri la atletism, Cupa României la box pentru tineret şi seniori. Apoi, lună de lună, fiecare secţie va avea cel puţin câte un concurs până la finalul anului.

Interviu publicat în săptămânalul Polemika

Comentează!
Mergi Sus
Copyright © 2009 Sport in Gorj .ro. Powered by CERC.ro. Logo Design by Alexandru Vulpe.
Toate drepturile rezervate. Textele si fotografiile sunt proprietatea titularilor de copyright si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.